Митрополит з Волині, який керує Києво-Печерською лаврою, попросив про фінансову допомогу

Митрополит з Волині, який керує Києво-Печерською лаврою, попросив про фінансову допомогу
Намісник лаври Павло

Намісник і братія Києво-Печерської лаври попросили посилити молитву за них, а також допомогти фінансово у зв’язку з поширенням коронавірусу.

Про це стало відомо зі звернення, опублікованого 13 квітня на сайті лаври.

Нагадаємо, Києво-Печерську лавру закрили на карантин у зв'язку із підтвердженими там понад 90 випадками інфікування на коронавірус. Двоє монахів померли.

«Дорогі браття і сестри, в зв’язку з поширенням на території України гострого респіраторного захворювання COVID-19 в Лаврі були припинені громадські богослужіння. Просимо всіх посилити молитви за братію і за нашу головну святиню – Свято-Успенську Києво-Печерську Лавру, за новопреставлених архімандрита Нектарія і ієродиякона Наума.

Також всі ви знаєте, що на сьогоднішній день найбільше випадків зафіксовано в Києві, а Лавра є невід’ємною частиною столиці і розташована в самому її центрі, тому також піддана цим загрозам. Тому просимо всіх небайдужих людей надати посильну фінансову допомогу, яку ви можете переслати за вказаними реквізитами.

Нехай Господь благословить і укріпить усіх нас, а молитвами преподобних Печерських позбавить нашу країну від цієї згубної пошесті!» – ідеться у зверненні.

Також оприлюднили реквізити, на які можна переказувати фінансову допомогу.

За інформацією різних, ЗМІ на коронавірус хворіє і сам намісник лаври Павло. Однак офіційно про це не повідомляли.

Хто такий митрополит Павло

Намісником Києво Печерської лаври є митрополит Павло (Лебідь), життя і діяльність якого тісно пов’язані із Волинню.

Сам він родом із Млинівського району, що на Рівненщині. У 1978–1980 роках навчався в Луцькому технікумі радянської торгівлі.

1988 року архієпископ Волинський і Рівненський Варлаам висвятив  майбутнього настоятеля лаври на священника у Свято-Троїцькому кафедральному соборі Луцька. Після закінчення Московської духовної семінарії в тому ж році його направили настоятелем Успенського храму села Низкиничі Іваничівського району.

26 червня 1989 року в Троїцькому кафедральному соборі Луцька архієпископ Волинський і Рівненський Варлаам здійснив постриг Петра Лебедя в чернецтво з ім'ям «Павло» на честь первоверховного апостола Павла. 30 травня 1992 року зведений у сан архімандрита.

Зауважимо, раніше владика Павло мав конфлікти з журналістами, які намагались дізнатися про те, звідки в нього дорогі автівки та інше майно. 

У 2018 році силовики обшукували маєток намісника Києво-Печерської лаври Павла. Працювали одразу три відомства – СБУ, прокуратура та поліція. Намісника підозрюють у розпалюванні міжконфесійної ворожнечі та порушенні рівноправності громадян з огляду на расову належність.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Вогонь в Чорнобилі впритул дістався до найнебезпечніших об'єктів
Наступна новина В Україні – 3372 хворих на коронавірус. Нових випадків – 270
Останні новини
Схожі новини