Між Луцьком та Жидичинською ОТГ – конфлікт через землю

Між Луцьком та Жидичинською ОТГ – конфлікт через землю
Землі, через які спалахнув конфлікт

На сесії Жидичинської ОТГ депутати наклали мораторій на землю, що межує із вулицею Салтикова-Щедріна в Луцьку. На цій землі лучани, що живуть поряд, висаджували городину. Тим часом сільрада мала намір роздати її жителям ОТГ, серед яких і учасники АТО.

Про це розповіла сільська голова Галина Матвіюк, повідомляє Суспільне.

Мешканка вулиці Салтикова-Щедріна у Луцьку, яка межує з землями Жидичинської ОТГ, Надія Чугай розповідає, що у 80-х роках навпроти її будинку був чималий смітник.

«Вивезли 5 машин сміття. Облагородили. Сказали, садіть тут, бо проходить лінія відчуження. Це нічийна земля», – каже Надія Чугай. 

Майже 40 років лучани використовують ці землі для вирощування городини. Будувати житлові будинки тут не можна, каже Надія Чугай.

Лучани, які користуються землею Жидичинської ОТГ, місяць тому написали заяви до Держгеокадастру на виготовлення документації на ці ділянки. Люди прийшли на сесію сільської ради, аби дізнатися, хто отримає землю, де знаходяться їх городи, та просити депутатів призупинити видачу ділянок сільським жителям, серед яких і учасники АТО, розповіла представниця громади Наталія Грушка.

Начальник відділу земельних відносин Жидичинської ОТГ Сергій Марчук прокоментував ситуацію: «Надійшло більше 34 заяви на площу 2,44 га. Даної землі нема. Головне управління Держгеокадастру прийняло заяви і приймає досі».

За словами Сергія Марчука, ГУ Держгеокадастру не виконало рішення сільської ради про виділення земельних ділянок і учасникам АТО.

Як розповіла головна спеціалістка сектору взаємодії зі ЗМІ та громадськості Ірина Островська-Коц, у серпні до управління надійно 28 заяв щодо надання земельних ділянок.

«22 серпня головне управління Дерджгеокадастру направило лист Жидичинської ОТГ щодо погодження на сесії та висловлення своєї позиції щодо надання чи ненадання цих земельних ділянок. Це робиться згідно з розпорядженням Кабінету Міністрів віз 31 січня 2018 року. Жидичинська ОТГ у встановлений законодавством термін, а це місяць, не надіслала у Держгеокадастру жодної відповіді. Відповідно людям було надано відмову на документацію та рекомендовано звернутися з повторною заявою до Держдгеокадастру», – зазначила Ірина Островська-Коц.

2 жовтня сесії депутати Жидичинської ОТГ одноголосно вирішили накласти мораторій на прийняття рішення щодо цього питання, до моменту передачі земель у комунальну власність, розповіла сільська голова Галина Матвіюк.

Мешканці вулиці Салтикова-Щедріна запевняють, що й надалі будуть відстоювати своє право на землю.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Володимирі-Волинському уже стартував опалювальний сезон
Наступна новина На могилі митрополита Ніфонта освятили пам'ятник
Останні новини
Схожі новини