Московський патріархат втратить ще одну церкву у Маневицькому районі

Московський патріархат втратить ще одну церкву у Маневицькому районі
У Куликовичах Маневицького району на парафіяльних зборах громада вирішила перейти у Православну церкву України. Фото ілюстативне

У селі Куликовичі Маневицького району на Волині відбулися парафіяльні збори, на яких громада прийняла одностайне рішення про перехід у Православну церкву України. Щоправда, вирішили відтермінувати цей перехів на 6 місяців. 

Про це повідомив голова Маневицької райдержадміністрації Андрій Линдюк у Facebook.

«Тільки одне але... Відтермінували на прохання місцевого священика його (перехід, – ред.) на півроку. З аргументацією, "щоб ще 6 православних церков визнали ПЦУ". Якщо швидше визнають, то і швидше перейдуть, разом із священиком», – зазначив посадовець.

«Стратегія Путіна-Кіріла "нє пущать" не спрацювала, то хоча б вирішили відтермінувати! До речі, я так розумію таку стратегію спустили зверху, не знаю чи аж від Кіріла, але така позиція вже була озвучена одним священиком в іншому селі, на уточнююче питання "на скільки відтермінувати?" Прозвучала відповідь: "До виборів Президента України!" 
Я так розумію, дехто щиро вірить, що Путін зробить все, щоб був такий Президент, який змінить сучасний курс України на відрив від Московії на всіх напрямах, зокрема і духовному!» – додав Андрій Линдюк. 

Нагадаємо, у Маневицькому районі в селі Красноволя прихожани, які захотіли перейти в нову церкву, заблокували храм і не впустили в нього священика УПЦ МП. 

Згодом у селі Нічогівка цього району на зборах громади вирішили, що їх парафія переходить від УПЦ МП до Православної церкви України.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Волинянам розповіли історію українського герба. ВІДЕО
Наступна новина Богдан Шиба пояснив, чому луцькі дороги «сипляться». ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини