Волинянам розповіли історію українського герба. ВІДЕО

Волинянам розповіли історію українського герба. ВІДЕО
У Луцьку відкрили виставку «Символ твоєї свободи. 100 років Державного герба України». Скріншот із відео

У Луцьку відкрили виставку «Символ твоєї свободи. 100 років Державного герба України», аби нагадати історію українського символу.

25 лютого 2018-го року відзначали 100 років, відколи Тризуб став державним гербом УНР. З цієї нагоди цю виставку вперше представили у Києві 23 серпня 2018 року. Її підготували Український інститут національної пам'яті спільно з видавництвом «Родовід». До сторіччя проголошення Акта Злуки розробники виставки ініціювали її відкриття у всіх обласних центрах України, повідомляє Сфера-ТВ.

Виставка пересувна, вона складається з 21 інформаційно-просвітницького стенду. Представниця Українського інституту національної пам'яті Леся Бондарук розповідає, що дані її знайомлять із зображеннями Тризуба на монетах часів Володимира Великого, Гербі УНР та символіці УПА.

Важливо й те, що тут представлені творці державного символу.

Презентацію виставки відвідав заступник голови Волинської облдержадміністрації Денис П'ятигорець. У своєму вступному слові посадовець наголосив, що нині надзвичайно важливо пам’ятати історію творення нашої держави та її символіки, пишатися своїм народом та гуртуватися задля спільної перемоги, адже події на сході перегукуються з довгим  революційним шляхом 1917-21-х років. 

Провідний науковий співробітник Волинського краєзнавчого музею Богдан Зек коротко розповів присутнім про найцікавіші історії, пов’язані із матеріалами виставки.

На завершення усі разом пригадали і державний гімн України.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Померла найстарша в Україні монахиня
Наступна новина Московський патріархат втратить ще одну церкву у Маневицькому районі
Останні новини
Схожі новини