«Московський» священик заявив, що громада на Волині не хоче в ПЦУ

«Московський» священик заявив, що громада на Волині не хоче в ПЦУ
Храм у селі Матейки (фото: Фейсбук)

Священик УПЦ МП з села Матейки, що на Маневицького району, Володимир Сергейчук запевняє, що прихожани храму відмовилися від переходу в ПЦУ. 

Про це він написав на своїй сторінці у Фейсбуці. 

За словами священика, 27 січня у Свято-Троїцькому храмі села Матейки відбулися парафіяльні збори щодо переходу громади в юрисдикцію Православної церкви України.

«Збори відбулися зі згоди віруючих, без втручання органів державної влади, без «тітушок», без жителів інших сіл, без інших людей, які не належать до Свято-Троїцької громади. Вислухавши священика про позицію УПЦ відносно ПЦУ і висловивши свою позицію, громада майже одноголосно вирішила залишитися в тій юрисдикції, в якій перебуваємо, тобто УПЦ», – написав Володимир Сергейчук. 

Читати також: В УПЦ МП заявили, що громада на Волині відмовилася перейти в нову церкву

«Ярмо, яке намагаються нам повісити, віруючих людей не зведе з дороги до Бога. Всі ми,громада нашого села, і я, настоятель, засвідчуємо, що ми – українці, любимо свою країну, молимось за неї і переживаємо, молимось за нашу владу і військо», – зазначив настоятель храму. 

Нагадаємо, раніше голова Маневицької РДА Андрій Линдюк заявив, що священики двох сіл району збирають підписи серед прихожан «за вірність УПЦ МП». 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині поліція розшукує злодія. ФОТО
Наступна новина «Мобільний оператор» видурив у двох волинян майже 80 тисяч гривень
Останні новини
Схожі новини