МОЗ хоче заборонити продаж антибіотиків без рецепта

МОЗ хоче заборонити продаж антибіотиків без рецепта
Фото ілюстративне

При Міністерстві охорони здоров’я України створили робочу групу із впровадження електронного рецепта на лікарські засоби.

Про це під час брифінгу 20 вересня 2020 року повідомив очільник відомства Максим Степанов, передає із посиланням на пресслужбу Міністерства охорони здоров'я Еспресо.TV.

«У планах роботи по цьому напряму відпуск за електронним рецептом: наркотичних препаратів, інсулінів, імуносупресивних лікарських засобів – 2021 рік; антибіотиків – 2022 рік; інших рецептурних груп лікарських засобів, визначених МОЗ – починаючи з 2023 року», – зазначив Степанов.

За його словами, така ініціатива була запроваджена міністерством через неконтрольований відпуск в Україні рецептурних лікарських засобів з аптек, що призводить до поширення самолікування, і як наслідок – погіршення здоров’я населення. 

«Ця проблема полягає не лише в недобросовісному виконанні аптечними закладами ліцензійних вимог (відпуск рецептурних ліків з аптек без рецепта лікаря), а й в небажанні деяких лікарів виписувати рецепти, як того вимагають відповідні правила. Це, у свою чергу, призводить до перекладання відповідальності за призначення ліків з лікарів на провізорів та знижує доступність лікарських засобів для населення», – наголошується у повідомленні.

Читати також: Волинянці щомісяця треба 40 тисяч гривень на життєво необхідні ліки


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Розумні» зупинки у Луцьку встановлюватиме «Модерн-Експо»
Наступна новина Україна – друга у Європі за смертністю від коронавірусу за добу
Останні новини
Схожі новини