МОЗ розповіло про п'ять напрямків медреформи в 2018-ому

МОЗ розповіло про п'ять напрямків медреформи в 2018-ому

Наступного року в рамках впровадження медичної реформи планується запровадити оплату лікарям первинної ланки за надання медичних послуг пацієнтам, розширення урядової програми «Доступні ліки». 

Окрім того, планується створення нових кардіоцентрів для боротьби с серцево-судинними захворюваннями, ліцензування  медичної діяльності та завершення реформи самого Міністерства охорони здоров'я, заявив на засіданні уряду в середузаступник міністра охорони здоров'я Павло Ковтонюк, повідомляє кореспондент Укрінформу .

«Ми починаємо найбільш складну і очікувану частину медичної реформи. Загалом напрямків великих буде п'ять: по-перше, реформа фінансування охорони здоров'я, яка ухвалена парламентом, почне впроваджуватися на практиці. По-друге  - ми будемо розвивати програму «Доступні ліки», розширювати ії. По-третє, ми продовжуємо програму боротьби з серцево-судинними захворюваннями шляхом створення нових кардіоцентрів. Четверте, запровадження змін для медиків - професійне  ліцензування їх діяльності. По-п'яте - ми завершуємо проведення реформи самого Міністерства охорони здоров'я», -  розповів Павло Ковтонюк.

Він поінформував, що в ході реформи оплата за пацієнтів лікарям первинної ланки розпочнеться з 1 липня наступного року. З 1 квітня 2018 року розпочинається кампанія з вибору пацієнтами лікарів первинної ланки. Також наступного року планується відкрити додатково ще 13 кардіологічних центрів, де буде проводитися стентування пацієнтів з інфарктом міокарда. Крім того, МОЗ виніс на затвердження уряду постанову про спрощення ліцензування практики сімейної медицини. Постановою Кабміну передбачається отримання такої ліцензії у строк 7 днів. 

Також із 2018 року буде розширено дію урядової програми "Доступні ліки" в частині збільшення переліку ліків від серцево-судинних захворювань, діабету 2 типу та бронхіальної астми, включення до програми додаткових трьох нозологій, по яким будуть відшкодуватися препарати,  а також ліків, які необхідні при трансплантації. 

У рамках програми боротьби з серцево-судинними захворюваннями в 2018 році буде створено 13 нових кардіоцентрів. Також в тих лікарнях, де вже є кардіоцентри, будуть організовані відділення невідкладних станів, проведено закупівлі 20 тисяч стентів для невідкладних втручань на серці, які мають встановлюватися пацієнтам безкоштовно. 

Також, за словам Ковтонюка, МОЗ розпочинає роботу над законопроектом про професійне ліцензування лікарської діяльності.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Вчені розповіли, чи покращує зв'язок підняття телефону вгору
Наступна новина Великий обмін: з'явився список звільнених українців
Останні новини
Схожі новини