Може замінити найкращий йогурт: Уляна Супрун порадила їсти квашену капусту

Може замінити найкращий йогурт: Уляна Супрун порадила їсти квашену капусту
Фото ілюстративне, джерело: tochka.net

В.о. міністра охорони здоров’я України Уляна Супрун порадила їсти квашену капусту, бо в ній містяться корисні бактерії і вітаміни.

Про це вона написала на своїй сторінці у Фейсбуці.

«Звичайний салат з квашеної капусти може скласти добру конкуренцію усім найкращим йогуртам. І не тільки», – каже посадовиця.

З її слів, ферментація, або ж заквашування дозволяє збільшити термін придатності продуктів, зберегти їхню поживну цінність та робить їх ще кориснішими:

- У ферментованій їжі є пробіотики — живі мікроорганізми, що відіграють важливу роль у роботі кишківника. Вони виробляють вітаміни, амінокислоти, формують здоровий кишковий імунітет і запобігають алергіям, коливанням ваги, схильності до діабету другого типу, і підтримують здоровий рівень холестерину;

- Ферментація змінює властивості їжі. Після цього процесу з’являються нові поліфенольні сполуки із антиоксидантними, протизапальними і навіть антидепресантними властивостями.

До прикладу, азійська ферментована їжа може навіть тамувати тривогу — завдяки бактеріям в ній з’являється гама-амінобутирова кислота, речовина, що підтримує мозок в ясному стані і допомогає долати пост-травматичний синдром;

- Процес ферментації збільшує вміст поживних речовин в продуктах та робить їх корисними. 
Квашена капуста — це джерело вітаміну С, пектину, кальцію та сульфорафану. Квашені буряки чи буряковий квас — джерело корисних для печінки та м’язів речовин бетаїну, фолієвої кислоти і нітратів. Соєві продукти, як місо — джерело вітамінів Е, К, фолієвої кислоти, більш доступного, ніж у звичайній сої, білка, та поліфенолів.

Також при споживанні ферментованих овочів, вегетаріанці можуть отримати вітамін В12, який відсутній у продуктах рослинного походження в інших формах.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Скільки платитимуть резервістам на військових зборах
Наступна новина «Це неприпустимо», - глава РПЦ Кирил про створення незалежної церкви в Україні
Останні новини
Схожі новини