«Музею з нього не зробиш», - директор луцького депо про найстаріший тролейбус

«Музею з нього не зробиш», - директор луцького депо про найстаріший тролейбус
Луцький тролейбус ЗиУ-682В 1978 року випуску

Директор Луцького підприємства електротранспорту Володимир Пуц каже, що немає можливості перетворити найстаріший тролейбус міста на музей.

Мовляв зараз головне, аби інші тролейбуси просто їздили, - розповів він «Першому».

Нагадаємо, у Луцьку зареєстрували петицію з проханням перетворити раритетний тролейбус «ЗиУ-682В» 1978 року випуску на пересувний музей.

«Це найстаріший лінійний тролейбус в місті та один з найстаріших в Україні. Являється першим представником цієї моделі в Луцьку, брав участь у відкритті багатьох нових тролейбусних ліній», – пояснив автор петиції Юрій Ліснічук.

З його слів, подібні музеї у транспорті є у багатьох країнах Європи.

Директор ЛПЕ Володимир Пуц розповів, що цей тролейбус зберігається в депо. З травня 2013 року він не виїжджає на рейси.

«Він стоїть на підприємстві і чекає свого останнього дня. Відновленню практично не підлягає, бо такі деталі вже навіть не виробляються», - каже посадовець.

«А, якщо ви хочете побачити музейні тролейбуси, то в нас їх більше половини на лінії, бо нових 12 років ми не бачимо. Сьогодні їздять тролейбуси, яким по 28 років, і головна наша ціль – щоб вони працювали на лінії, поки нових немає. Питання музею цікаве, але не головне на сьогодні. Можливо, трохи пізніше цим займемось», - додав він.

Наразі, зі слів керівника ЛПЕ, найстарішому тролейбусу, який досі їздить вулицями Луцька, 35 років. Він перевозить містян з 1983 року.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Показати коментарі (1)
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку патрульні знайшли автівку з фальшивими документами
Наступна новина Колотнеча у сільраді Гіркої Полонки: секретаря обрали з другої спроби
Останні новини
Схожі новини