Колотнеча у сільраді Гіркої Полонки: секретаря обрали з другої спроби

Колотнеча у сільраді Гіркої Полонки: секретаря обрали з другої спроби
Сесія 3 січня у Гіркій Полонці (фото: ІА ВолиньPost)

У Гіркополонківський громаді лише з другої спроби вдалося обрати секретаря ради. Перша - під час сесії 3 січня - була провальною.

На позачерговій сесії, що відбулася 8 січня, депутати змогли обрати секретаря новоутвореної ОТГ та сформувати депутатські комісії, - пише ІА ВолиньPost.

Чому не вийшло з першого разу?

3 січня відбулася сесія Гіркополонківської ОТГ, одним із питань якої було обрання секретаря ради. Новообрана голова громади - самовисуванка Ніна Симонович, яка йшла на вибори за підтримки «Солідарності», не змогла зібрати голоси для призначення свого секретаря ради, а тому вирішила оголосити перерву до 10 січня і разом із лояльними депутатами покинути сесію.

Вже після оголошення перерви представники «УКРОПу» та «Батьківщини» створили депутатську групу «За розвиток громади» з 14 депутатів. Вони також «обрали» секретарем ради Ларису Присяжнюк («УКРОП»).

На першій сесії обрали секретаря незаконно, - голова громади

Ніна Симонович звернулася до правоохоронців, а також наклала вето на прийняті 3 січня рішення.

А вже 8 січня Симонович скликала позачергову сесію, аби вирішити ситуацію. Всі 26 новообраних депутатів Гіркополонківської ОТГ прийшли на сесію.

Голова громади запропонувала обрати секретаря засідання, який вестиме протокол, та склад лічильної комісії. Депутати із групи «За розвиток громади» запевняли, що рішення, прийняті на минулій сесії, були законними, тож повторно обирати секретаря та лічильну комісію немає сенсу. Після нетривалої дискусії секретарем засідання обрали депутата Андрія Мороза, а до складу лічильної комісії увійшли Світлана Польчик, Ірина Шабала та Анастасія Денисюк.

Ніна Симонович наголосила, що рішення, прийняті 3 січня окремими депутатами вже після оголошення перерви, незаконні. Тому вона зачитала депутатам розпорядження, видане нею 4 січня про припинення рішень Гіркополонківської сільради. Йдеться, зокрема, про обрання секретаря ради, про утворення постійних комісій ради, про затвердження їх персонального складу, про реорганізацію сільських рад, що увійшли до ОТГ, про виконання обов’язків старост.

За словами Ніни Симонович, у відповідності до закону депутати можуть подолати вето сільського голови і підтвердити попередні рішення, якщо це підтримає 2/3 депутатів від загального складу.

Проте, проголосувавши згодом щодо кожного із скасованих рішень окремо, депутати не змогли зібрати більшість голосів і подолати вето щодо жодного із них, тому відповідні питання знову внесли у порядок денний сесії.

Нового секретаря підтримали 24 учасники голосування із 27

Перед голосуванням Симонович озвучила заяву депутата Віктора Папка про намір вийти зі складу депутатської групи «За розвиток громади». Взявши слово, Віктор Папко запевнив, що зробив це для спільного блага й без жодного тиску.

Першим розглянули питання щодо обрання секретаря ради. Ніна Симонович внесла пропозицію обрати секретарем ради депутатку Людмилу Коваль – представницю «Аграрної партії». Її під час таємного голосування підтримали 24 людини із 27, які голосували (26 депутатів та голова ради Ніна Симонович).

Зауважимо також, що під час сесійного засідання заявили про створення депутатської фракції партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність». Її очолив депутат Ярослав Плахтій. До складу фракції увійшли 10 депутатів із 26, що загалом налічує сільрада.

В рамках порядку денного розглянули також питання щодо формування постійних комісій – бюджетної, земельної, з питань житлово-комунального господарства та з гуманітарних питань, а також щодо формування їх складу. Окрім того, вирішили розпочати реорганізацію сільрад, які увійшли до складу ОТГ, шляхом приєднання до Гіркополонківської сільради.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Музею з нього не зробиш», - директор луцького депо про найстаріший тролейбус
Наступна новина У храмі Володимира-Волинського відзначили престольний празник. ФОТО. ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини