МВС Білорусі повідомило про 2000 затриманих під час протестів

МВС Білорусі повідомило про 2000 затриманих під час протестів

Міністерство внутрішніх справ Білорусі повідомило, що під час мітингів у країні в ніч з 10 на 11 серпня затримали понад 2 тисячі осіб.

Про це повідомляє пресслужба МВС Білорусі в Telegram, пише «Українська Правда».

«Всього по країні затримано понад дві тисячі осіб, в тому числі за участь у несанкціонованих масових заходах», – йдеться у дописі.

Що відбувалось в ніч з 10 на 11 серпня?

Відзначається, що в ніч з 10 на 11 серпня найбільш масові протистояння пройшли у Мінську, Бресті, Могильові та Новополоцьку.

У МВС пишуть, що зафіксували факти "відкритого протистояння органам правопорядку, численні напади на співробітників міліції і пошкодження транспортних засобів".

Зокрема, повідомляється, що постраждав 21 співробітник органів внутрішніх справ і внутрішніх військ, п'ять з них госпіталізовані.

Білоруське відомство повідомляє, що "в Мінську групи громадян під час пересування запускали димові шашки і пляшки із запальною сумішшю, а на дорогах столиці деякі водії навмисно гальмували рух, безпричинно роблячи зупинки і використовуючи звуковий сигнал".

Також нібито були випадки блокування дорожнього руху спеціально спорудженими перешкодами.

Повідомляється, що в Мінську і Новополоцьку військовослужбовці "були змушені активно застосовувати спецзасоби для припинення протиправних дій".

У МВС додали, що зараз здійснюється правова оцінка "протиправних дій".

Нагадаємо, 9 серпня, після того, як стало відомо, що перемогу на виборах президента Білорусі знову здобуває Олександр Лукашенко, білоруси вийшли на вулиці на протест, заявивши, що вибори були сфальсифікованими. Протести переросли у масштабні сутички і затримання.

Внаслідок протесту загинув чоловік, багато людей поранені.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Показали, як у Луцьку оновлюють центральний басейн. Фото
Наступна новина На Волині у виправній колонії зафіксували спалах COVID-19
Останні новини
Схожі новини