На «Авангарді» всі охочі тепер можуть займатися безплатно

На «Авангарді» всі охочі тепер можуть займатися безплатно

У Луцьку з 1 листопада всі охочі зможуть безоплатно займатися на стадіоні «Авангард» у визначені години зранку з 6:30 до 8:30 та ввечері з 18:30 до 20:00.

Про це розповів Суспільному директор міського департаменту молоді та спорту Володимир Захожий.

З його слів, стадіон працюватиме як комунальне підприємство. На його функціонування до кінця 2022 року з міського бюджету передбачили 485 тисяч гривень. Найперше мають намір придбати сучасні стільці.

«Ці кошти будуть виділяти для покращення бази. Дуже зацікавлені у тому, щоб якийсь клуб до нас зайшов і міг тут тренуватися, бо орендна плата – прибуток великий для підприємства. На початку цього року зробили косметичний ремонт», – говорить керівник департаменту молоді та спорту.

Зі слів Володимира Захожого, попередні власники безплатно передали стадіон із комплексом споруд у власність міста. Відповідне рішення ухвалили під час 36-ї сесії Луцької міської ради 26 жовтня.

Новопризначений директор комунального підприємства «Стадіон Авангард» Олександр Стадніцький розповів: зі спортивним об’єктом давно знайомий, оскільки тут тренував дитячі футбольні команди. Зараз у підприємстві, яке опікуватиметься стадіоном, працюватиме 15 людей.

Зі слів керівника, на стадіоні хочуть привести до ладу територію, а вже навесні 2023 року планують залучати на «Авангарді» змагання різних рівнів із легкої атлетики та футболу.

«Стадіон має заробляти гроші сам на себе, оскільки має бути заробітна плата працівникам, комунальні послуги. Будемо розробляти такі місячні абонементи на платній основі», – сказав керівник комунального підприємства.

Олександр Стадніцький

Шостий рік тренується на міському стадіоні «Авангард» легкоатлет національної збірної Ерік Костриця Говорить: інфраструктура спортивного об'єкта потребує оновлення і доукомплектування.

«Трішки не хватає штанги. Як для спортсмена, у Луцьку більше нема альтернативи, крім "Авангарду". На тому боці є проблема – через стоки провалилася доріжка. Через рік-два буде проблема, бо уже спотикаються спортсмени», – каже легкоатлет.

Ерік Костриця

Читайте також: Погуляйко зіграв у Луцьку благодійний матч з ексгравцями Збірної. ВІДЕО


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині затримали водійку під кайфом
Наступна новина Лучанка вдома торгувала сурогатом
Останні новини
Схожі новини