На «Бандерштаті» покажуть фільм про УПА

На «Бандерштаті» покажуть фільм про УПА

На фестивалі українського духу «Бандерштат» відбудеться нічний кінопоказ. Під час нього презентують документальний фільм «Рубіж. Грубешівська операція».

Почнеться кіноперегляд о 23:30 2 серпня, – інформують організатори фесту.

Стрічка-діалог відтворює думки та погляди повстанця УПА та польського партизана АК (Армії Крайової). Ці загартовані боями воїни ведуть запеклу суперечку про історію своїх народів у ХХ столітті і, зокрема, у період з 1939 до 1946 року, коли вони хоробро билися проти окупантів і коли їх катувало радянське НКВД та німецьке СС.

У жахливому вирі нескінченних битв на всі фронти УПА та АК, зрештою, зіштовхувалися і між собою. Та після років взаємної озлобленості українці й поляки нарешті усвідомили жахливу зовнішню імперіалістичну загрозу, порозумілися і разом почали боротися з загарбниками.
У ніч на 28 травня 1946 року була проведена атака на підконтрольне НКВД місто Грубешів – одна з найбільших військових операцій, які УПА здійснила спільно з наступниками АК, польськими повстанцями з ВіН (Воля і Незалежність).

Стрічка створена компанією «АС «УМ-ГРУП»» за підтримки Державного агентства України з питань кіно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

20 запитань організаторам «Бандерштату»: «Йдемо за планом Б, бо план А провалився»

Погодинна програма музичних виступів на «Бандерштаті»

Що буде цього року на «Бандерштаті»


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина БК «Липинський» запрошує на оглядини квартир
Наступна новина Хто став новим першим замом голови Волиньради
Останні новини
Схожі новини