Хто став новим першим замом голови Волиньради

Хто став новим першим замом голови Волиньради

У Волинській обласній раді обрали нового першого заступника голови. Ним став член фракції «Свободи» Юрій Поліщук.

Про це стало відомо під час позачергової сесії Волинської обласної ради у п’ятницю, 26 липня.

Нагадаємо, у Волиньраді обрали нову голову. Нею стала депутатка від «УКРОПу» Ірина Вахович.

Попередній голова Ігор Палиця склав повноваження, бо став народним депутатом.

Також перший заступник голови обласної ради Олександр Пирожик подав у відставку.

Натомість депутати призначили першим замом голови депутата від «Свободи» Юрія Поліщука. За це проголосували 45 депутатів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Депутат в темі – Юрій Поліщук: «Школу треба перебудувати так, щоб дитині хотілося туди йти»

Хто такий Юрій Поліщук?

Юрій Поліщук народився 13 лютого 1975 року в селі Облапи Ковельського району. У 1997 році закінчив Волинський державний університет імені Лесі Українки і здобув кваліфікацію викладача історії.

Трудову діяльність розпочав у серпні 1996 року вчителем історії та українознавства загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. у селі Скулин. З березня 2001 року по травень 2006 року – директор загальноосвітньої школи І-ІІ ст. приміського села Бахів.

За інформаціюєю Район.Ковель, у політиці вперше активно «засвітився» на виборах у березні 2006 року. Тоді він, як член ВО «Батьківщина», балотувався до Ковельської районної ради у першій п’ятірці від цієї політичної сили. Для себе обрав гасло: «Хочу бачити Україну процвітаючою європей­ською державою, в якій пануватиме верховенство Закону, а влада буде підконтрольною і від­повідальною перед людьми».

Стає депутатом, а у травні 2006 року його обрали заступником голови Ковельської районної ради. На цій посаді працював по липень 2008 року.

4 липня 2008 року голова райради Микола Гайдучик, роботу якої тимчасово заблокували самі депутати, підписав розпорядження про звільнення свого заступника Юрія Поліщука у зв’язку з достроковим припиненням його повноважень як депутата. У розпорядженні вказувалося, що підставою для звільнення є рішення Ради Блоку Юлії Тимошенко від 30 червня 2008 р. № 42-04-0551 та повідомлення районної виборчої комісії від 3 липня того року. Партійний з’їзд «білосердечних» виключив Юрія Петровича та інших майже двадцять депутатів Ковельської райради з партії, як «зрадників».

Юрій Поліщук відразу ж звернувся до суду із позовом на Миколу Гайдучика, мовляв, розпорядження є незаконним і не може бути підставою для звільнення, оскільки заступник голови ради може бути достроково звільнений за рішенням ради, яке приймається шляхом таємного голосування.

З вересня 2008 року Юрій Петрович обіймав посаду заступника начальника відділу освіти Ковельської районної державної адміністрації. У 2009 році він закінчив Львівський регіональний інститут державного управління Національної академії державного управління при Президентові України, отримав диплом магістра державного управління.

Станом на 18 лютого 2010 року очолював Ковельську районну організацію політичної партії Єдиний Центр.

Втім, на виборах у жовтні 2010 року вже став членом ВО «Свобода» і балотувався «другим номером» від цієї політсили до Ковельської районної ради і одночасно в Скулинському одномандатному мажоритарному виборчому окрузі № 26. Депутатом райради стає за партійним списком.

4 квітня 2014 року Юрій Поліщук був призначений головою Ковельської районної державної адміністрації. Особливістю роботи очільником виконавчої влади району було те, що перші 100 днів йому довелося працювати без заступників. Втім, на цій посаді він пробув усього півроку – до 19 листопада.

13 листопада 2014 року на брифінгу для журналістів Юрій Поліщук сказав, що написав заяву про відставку, адже його політична сила ВО «Свобода» не представлена у Верховній Раді нового скликання. Він попросив не сприймати його відставку як спробу саботажу у складний для країни час. 

На виборах 2015 року балотується за партійним списком від «Свободи» кандидатом в депутати до Волинської обласної ради, Ковельської міської та районної ради. На той час він був директором НВК «ЗОШ І-ІІІ ст. – гімназія» селища Голоби. Стає депутатом обласної ради, заступником голови постійної комісії з питань освіти, науки, інформаційного простору, культури та мови, національного і духовного розвитку, сім’ї, молоді, спорту та туризму.

Наразі є заступником голови Люблинецької об’єднаної територіальної громади з питань діяльності виконавчих органів ради.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На «Бандерштаті» покажуть фільм про УПА
Наступна новина Вячеслав Рубльов склав мандат депутата облради
Останні новини
Схожі новини