«На будівельному ринку повинні бути прості і прозорі правила», - Ігор Чорнуха

«На будівельному ринку повинні бути прості і прозорі правила», - Ігор Чорнуха

Генеральний директор ПрАТ «Луцьксантехмонтаж №536» Ігор Чорнуха переконаний, що будівельному ринку потрібна реформа контролюючого органу – Державної архітектурно-будівельної інспекції. Вона повинна зробити реєстрацію і контроль будівництва прозорими, а також позбавленими корупційних ризиків.

Про це він розповів у четвер, 11 березня, під час виїзного засідання регіональних представників Конфедерації будівельників України у Луцьку.

Під час заходу представили проєкт реформи ДАБІ, який розробляє уряд. Він, зокрема, передбачає знищення монополії держави у сфері дозвільних та наглядових процедур. Свої права тут можуть отримати органи місцевого самоврядування, а також приватні юридичні особи, акредитовані Мінрегіоном. Відтак, забудовники матимуть вибір, до кого звертатися – органу місцевого самоврядування чи приватної структури.

«Ніхто так не страждає від невизначеності, як ми. А потреба проста – прибрати корупційні ризики, спростити процедуру, щоб вона не була дуже бюрократизована і незрозуміла. Я як будівельник хочу, щоб процеси реєстрації відбувалися максимально швидко і в електронному вигляді», - сказав член Ради директорів КБУ Ігор Чорнуха.

Водночас він звернув увагу на те, що зараз у Верховній Раді зареєстровані ще два законопроєкти 5071 і 5072, що передбачають реформу ДАБІ.

«Вони якраз пропонують зворотні речі: надбудови, додатковий контроль, атестації виконавців робіт. Все те, що суперечить здоровому глузду. Тому я наголошую, що їх ухвалювати не можна», - додав очільник компанії «Луцьксантехмонтаж №536».

Читати також: «Луцьксантехмонтаж №536» стартує з новим ЖК«Династія», де будуть таунхауси. Житло вже продається

Будівельник переконаний, що такий захід як засідання регіональних представників КБУ допоможе порозумітися посадовцям, народним депутатам та будівельникам.

«Конфедерація будівельників об’єднує провідні компанії. Тому, звісно, такі заходи даремно не минають. Сподіваюсь на ухвалення закону, який буде корисним усім учасникам ринку», - сказав Ігор Чорнуха.

Нагадаємо, «Луцьксантехмонтаж №536» – серед лауреатів найвагомішої будівельної премії України IBUILD 2020, заснованої КБУ. Підприємство отримало нагороду в номінації «Репутація і довіра» корпоративної премії досягнень «Вимір успіху».


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Журналісти, співаки, депутати: кого будуть щепити залишками COVID-вакцини
Наступна новина За минулу добу проти коронавірусу вакцинували 160 волинян
Останні новини
Схожі новини