На Донбасі бойовики від початку доби 5 разів відкривали вогонь

На Донбасі бойовики від початку доби 5 разів відкривали вогонь
Фото ілюстративне

У зоні бойових дій на Донбасі від початку 15 жовтня бойовики п'ять разів порушили режим «тиші». Поранених чи загиблих серед українських військових немає.

Про це повідомляє штаб операції Об'єднаних сил, пише Громадське.

Обстріли зафіксували біля Авдіївки, Причепилівки та Новотошківського.

Вчора, 14 жовтня, у штабі зафіксували три порушення перемир'я бойовиками. Біля Водяного та Новомихайлівки вони використовували стрілецьку зброю. А поблизу Авдіївки — ручний протитанковий гранатомет і автоматичний станковий гранатомет.

Українські військові вогонь у відповідь не відкривали, поранених чи загиблих немає.

Від початку перемир'я (27 липня) і до вечора 13 жовтня включно Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ нарахувала 1 620 порушень «тиші», зокрема 398 вибухів, 17 невизначених боєприпасів, 7 спалахів дульного полум'я, 21 освітлювальних ракет та 1 177 черг та пострілів.

Крім того, у житлових районах Луганської області, яка тимчасово непідконтрольна Україні, місія помітила броньовані автомобілі. Так, два бронетранспортери (МТ-ЛБ) зафіксували на території об'єкту в житловому районі у Калиновому (60 км на захід від Луганська) та 1 БТР-80 — на території об'єкту в житловому районі у Катеринівці (колишнє Ювілейне, 8 км на захід від Луганська). В ОБСЄ кажуть, що ця техніка не підпадає під дію Мінських угод щодо відведення озброєння.

В ОБСЄ за порушення рахують кожний постріл або вибух, а в штабі ООС обстріли однієї позиції рахують як один факт порушення.

Яка ситуація з перемир'ям?

Новий режим припинення вогню на Донбасі почав діяти з 27 липня. Він, зокрема, забороняє відкривати будь-який вогонь без дозволу керівництва. У разі навмисного порушення режиму припинення вогню стосовно військовослужбовців Збройних сил можуть застосовувати дисциплінарні стягнення.

Бойовики регулярно порушують «тишу»: відкривають вогонь та обладнують свої позиції. У штабі кажуть, що провокативні обстріли не загрожують життю військових, тому вогонь у відповідь не відкривають.

На 42-й день перемир'я, 6 вересня, бойовики обстріляли позиції української армії на Луганщині, один військовий дістав поранення. Того ж дня інший військовий внаслідок обстрілу бойовиків загинув. Крім цього, періодично військові підриваються на вибухових пристроях, яких уздовж лінії зіткнення багато.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Ситуація критична». Депутати проголосували за відкриття ковідного госпіталю у луцькому пологовому
Наступна новина У Зеленського оприлюднили усі питання всенародного опитування
Останні новини
Схожі новини