На Львівщині викрили масштабну схему з розкрадання військової амуніції

На Львівщині викрили масштабну схему з розкрадання військової амуніції
Фото управління СБУ у Львівській області

Правоохоронці викрили на Львівщині мільйонну схему з розкрадання військової амуніції. Організатори схеми завезли в Україну бронежилетів на більше як 5 млн грн. Після цього військове спорядження, яке призначалось для ЗСУ, продавали через інтернет-магазин.

Про це 6-го червня повідомила пресслужба управління СБУ у Львівській області. 

Правоохоронці викрили схему з незаконного продажу захисного спорядження, яке завезли як гумдопомогу. Зловмисники ввозили бронежилети нібито для потреб армії, а згодом продавали їх для власного збагачення.

«За оперативними даними відомо, що протиправну схему організували кілька осіб. Вони вводили в оману посадовців ЗСУ, аби отримати дозвільні документи для безперешкодного перевезення амуніції через кордон», – йдеться у повідомленні. 

Згодом, коли вони отримали гарантійні листи від військової частини, організатори схеми завезли бронежилетів на більше як 5 млн грн. Після цього військове спорядження, яке призначалось для ЗСУ, продавали через інтернет-магазин.

При цьому українські захисники отримали лише кілька одиниць амуніції. Правоохоронці затримали одного з учасників схеми «на гарячому», під час збуту чергової партії військового спорядження на понад 500 тис. грн.

Під час слідчих дій виявили документацію, яка повністю підтверджує таку протиправну діяльність.

Наразі одному з фігурантів схеми повідомлено про підозру у вчиненні злочину за ч.3 ст. 201-2 (незаконне використання з метою отримання прибутку гуманітарної допомоги, благодійних пожертв або безоплатної допомоги) КК України та обрано запобіжний захід.

Триває слідство для встановлення та притягнення до відповідальності усіх осіб, причетних до протиправної схеми.

Зокрема, правоохоронці намагаються отримати докази співучасті у вчиненні цього злочину командування та військових з військових частин Львівщини (за ймовірного посередництва яких було реалізовано схему ввезення зазначених бронепластин нібито під виглядом гуманітарної допомоги).

Також СБУ готує документи для передачі на потреби армії усієї вилученої партії захисної амуніції.

Нагадаємо, раніше у Тернополі поліція затримала двох братів за привласнення 2 млн грн благодійних пожертв, які люди передавали на потреби армії.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Як облаштували бомбосховище в обласній дитячій лікарні у Луцьку
Наступна новина Спогади Надії Гуменюк про роботу журналісткою на Херсонщині
Останні новини
Схожі новини