На очищення річки Стир у Луцьку витратять мільйон гривень

На очищення річки Стир у Луцьку витратять мільйон гривень

З бюджету Луцької міської територіальної громади витратять до мільйона гривень на очищення русла Стиру та догляду за прибережною смугою.

Департамент житлово-комунального господарства Луцької міської ради вже оголосив відкриті торги на платформі Prozorro для пошуку виконавця робіт, – повідомляє ІА Волинські новини.

Тендерні пропозиції приймають до 9 червня, аукціон розпочнеться 10 червня.

Чистити річку будуть в межах земель Луцької міської територіальної громади – водоохоронної зони та русла від вулиці Яровиця до автомобільного мосту дороги М19 через річку в Княгининку.

Ділянка русла річки, на якій необхідно проводити роботи, сягає 11 кілометрів. Там видалять сухостійні, аварійні та фаутні дерева. Потім це дерево потрібно буде вивезти по руслу річки плавзасобами із сецобладнанням. Також передбачено водолазні роботи для видалення дерев з води. Усього планують видалити 266 дерев.

Переможець торгів повинен чітко дотримуватися природоохоронного законодавства, мати спеціалізовану техніку та персонал відповідної кваліфікації, а також дотримуватися техніки безпеки, охорони праці, необхідних природоохоронних заходів, санітарної та протипожежної безпеки, правил дорожнього руху.

Стир чиститимуть з червня до серпня 2021 року.

Читати також: У Луцьку знову запрацює річковий порт


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина В Україні - більше 3 тисяч нових хворих на коронавірус. Одужало - 16 867
Наступна новина На Волині за добу виявили 100 хворих на COVID-19
Останні новини
Схожі новини