На «Площі зірок» у Києві відкрили іменну зірку екстренера «Волині» Анатолія Дем'яненка

На «Площі зірок» у Києві відкрили іменну зірку екстренера «Волині» Анатолія Дем'яненка

На «Площі зірок» у Києві «засяяли» три нові зірки. Зокрема іменну зірку отримав футболіст і тренер Анатолій Дем'яненко, який тренував луцьку «Волинь» у 2012-2013 роках.

Урочистий захід відбувся 10 березня, повідомляє ZN.UA.

Анатолій Дем'яненко – футболіст і тренер, заслужений майстер спорту СРСР, учасник трьох чемпіонатів світу, ветеран переможного складу київського «Динамо», що завоював Кубок кубків у 1986 році.

Під його керівництвом «Динамо» в 2005-2006 роках провело найтривалішу серію безпрограшних матчів – 20 ігор поспіль.

Луцьку «Волинь» Дем’яненко очолив у січні 2012 року. У тому ж сезоні під його керівництвом луцька команда дійшла до півфіналу кубку України, в якому в драматичному поєдинку з рахунком 4:3 програла донецькому «Шахтарю».

У новому сезоні команда залишилась середняком Прем'єр-ліги, проте з 2013 року в команді розпочались фінансові труднощі, і результати волинян значно погіршились.

Після чотирьох поразок поспіль з загальним рахунком 8-0, 26 квітня 2013 року Дем'яненка звільнили з посади головного тренера.

Також на «Площі зірок» цього дня відкрили зірку Єлизавети Мерешко – чотириразової чемпіонки та бронзової призерки Паралімпійських ігор-2016 з плавання, призерки чемпіонатів Європи та світу з плавання серед спортсменів з ураженням опорно-рухового апарата.

Іменну зірку отримала і Людмила Турищева – чотириразова олімпійська чемпіонка, дев'ятиразова призерка Олімпійських ігор з гімнастики.

Довідково
Перші іменні зірки на «Площі зірок» у Києві були закладені 14 листопада 2015 року.
Проєкт розпочато з метою популяризації національної культури, українського мистецтва і спорту.
Пам'ятні знаки, виготовлені з латуні, розміром 30 на 60 см, мають покажчик внеску лауреата (кіно, музика, спорт) і QR код, який веде на сторінку проєкту і розповідає про досягнення лауреата.
Зірки на «Площі Зірок» з'являються за результатами кількох етапів відбору, засновані на рекомендаціях експертної комісії – представників громадськості, експертів медіаринку та представників організаторів проєкту ГО «Спільна Перемога».

Читати також: У луцькій «Волині» – троє нових гравців


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина За добу в Україні зафіксували понад 9 тисяч заражень коронавірусом. Померло 262 людей
Наступна новина Затримали начальницю управління Волинської ОДА, яка вимагала хабар 1500 доларів
Останні новини
Схожі новини