Інформував про переміщення ЗСУ. На Рівненщині російський агент отримав 12 років тюрми

Інформував про переміщення ЗСУ. На Рівненщині російський агент отримав 12 років тюрми
Фото ілюстративне з відкритих джерел

Суд призначив 12 років ув’язнення жителю міста Сарни за державну зраду та співпрацю з російськими спецслужбами. Відомо, що чоловік передавав окупантам дані про переміщення військової техніки ЗСУ та місця розташування військових частин. 

5-го травня вироком Сарненського суду чоловіка засуджено до 12 років ув’язнення, – повідомляє пресслужба Рівненської обласної прокуратури. 

У суді прокурор довів, що чоловік, сповідуючи проросійські погляди, ще до початку широкомасштабного вторгнення окупантів встановив зв'язок з представником спецслужби РФ. А вже після – збирав і передавав йому дані про шляхи переміщення техніки ЗСУ та місця розташування військових частин.

Відомо, що на вимогу своїх кураторів сарненчанин 24 лютого цього року зібрав і надав інформацію про рух військової техніки Збройних Сил України, що рухалась з міста Сарни. А вже 25 лютого повідомив про виявлену ним техніку та озброєння на території однієї із військових частин ЗСУ.

«Цю інформацію ворог міг використати для подальшого нанесення ракетних ударів по цих об’єктах. Крім того, чоловік виявляв бажання і готовність очолити окупаційні органи у випадку захоплення росіянами території Рівненської області», – йдеться у повідомленні прокуратури. 

Під час обшуків у нього також вилучили чотири боєкомплекти набоїв, та дві гранати РГД-5 із запалом до них, які він придбав та зберігав без законного дозволу.

У суді обвинувачений свою вину визнав. 5-го травня вироком Сарненського суду чоловіка засуджено до 12 років ув’язнення.

Вирок законної сили ще не набрав, сторони можуть оскаржити його в апеляційному суді.

Нагадаємо, волинянина судитимуть за наркозлочини. Його обвинувачують у розповсюдженні психотропів через систему «закладок».

Правоохоронці встановили 76 фактів розміщення ним згортків із амфетаміном і PVP у лісових смугах поблизу сіл у Луцькому та Володимир-Волинському районах і автодороги Рожище-Ківерці.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Подолав 2 тисячі кілометрів. Норвежець привіз у Луцьк гуманітарну допомогу
Наступна новина Сьогодні у Луцькому районі знешкодять вибухівки часів Другої світової
Останні новини
Схожі новини