На сесії Волиньради хочуть обговорити проблеми озера Світязь

На сесії Волиньради хочуть обговорити проблеми озера Світязь

Волинські обранці пропонують винести на сесію Волиньради обговорення проблем озера Світязь.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії з питань екології, інформують у Волинській облраді.

У ході комісії депутати підтримали пропозицію Володимира Гунчика заслухати на сесії інформацію про результати робочої групи, створеної для встановлення причин обміління озера Світязь.

Як відомо, робочу групу очолюють голова ОДА Юрій Погуляйко та голова облради Ірина Вахович, крім них, до неї входять представники влади, керівники відомств, депутати та науковці. Обранці наголошували, на їхню думку, керівники область мають добиватися виділення із державного бюджету коштів на заходи, які допоможуть запобігти змілінню Шацьких озер.

Читати також: «А в лютому знов почне міліти Світязь, про який всі забули». Депутат Володимир Дейна. ІНТЕРВ'Ю

За словами директора Регіонального офісу водних ресурсів у Волинській області Назарія Поліщука,  300 тис. грн, які обласна рада виділила на виготовлення проєктно-кошторисної документації реконструкції інженерної інфраструктури Копаївської меліоративної системи, будуть освоєні до 1 листопада.  

На Волині очікують і 10 млн грн з Державного водного фонду на здійснення реконструкції системи.

Як згодом повідомив голова бюджетної комісії Михайло Імберовський, ще раніше волинські  обранці рекомендували управлінню екології ОДА спрямувати на порятунок озер 900 тис. грн з природоохоронного фонду волинського бюджету, які станом на кінець липня не використані.

Йдеться про «виготовлення проектно кошторисної документації з ремонту і реконструкції тих гідроспоруд області (понад 30 заходів), відремонтувавши які, зможемо реально регулювати і утримувати водний баланс в Шацькому поозер‘ї».  Однак цю пропозицію не врахували. Відтак під час засідання профільної комісії розподіл коштів «підкоригували», врахувавши ці потреби.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У працівника «UA: Волинь» знайшли коронавірус. Новини на каналі тимчасово не виходитимуть
Наступна новина У Луцьку після капітального ремонту відкрили спорткомплекс «Колос»
Останні новини
Схожі новини