На школі у Стобихівці забудовники готові «спустити» 30 мільйонів. В ОДА кажуть: розбираємось

На школі у Стобихівці забудовники готові «спустити» 30 мільйонів. В ОДА кажуть: розбираємось
Школа у Стобихівці (фото: ІА Волинські новини)

Завершився тендер на будівництво школи у селі Стобихівка Камінь-Каширського району. Двоє учасників торгів готові взятися за роботи за приблизно 82 мільйони гривень, що на 30 мільйонів дешевше, ніж очікувана вартість робіт.

Заступник голови Волинської обласної адміністрації з економічного блоку Валентин Цьось запевняє, що не розуміє, чим викликана така різниця у сумах.

Нагадаємо, замовник планував витратити на будівництво понад 115 мільйонів гривень. Усього в торгах взяли участь 4 компанії ТОВ «Навітехсервіс», ТОВ «Луцьккомунбуд», ТзОВ «ОЛВІС-ІНЖИНІРІНГ ЛТД» та ТзОВ «ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «ВОЛИНЬЕКОБУД», всівони запропонували нижчу ціну. Найвигіднішою була пропозиція від ТОВ «Навітехсервіс» - компанія погодилася виконати роботи за 82, 778 млн грн.

«Це великувата різниця - понад 30 мільйонів. Ми самі поки не розуміємо, чим вона зумовлена. Зараз ведеться класифікація тендеру - перевіряють спеціалісти, чи виправдана така вартість, яку вказали учасники», - сказав Цьось.

За його словами, класифікація може тривати до 20 днів.

«Поки що все йде по стандарту. Спеціалісти вивчають учасників. Коли йде тендер - ми не розуміємо, хто бере участь. Ми тільки в кінці вже бачимо назви фірм-учасників, а до того ми бачимо, як цифри міняються і все», - зазначив заступник голови ОДА.

Зазначимо, у школі селі Стобихівка нині навчається понад 200 учнів, вмістити навчальний заклад може близько 80-ти. Минулого навчального року діти вчилися у декілька змін. З першого вересня 2018-го року батьки своїх дітей до школи не пустили. А 5 листопада учні та їх батьки вийшли на акцію протесту.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині розмитнили понад 16 тисяч «євроблях»
Наступна новина Не треба допомоги, покарайте винного, – чоловік, дружина якого загинула у ДТП під Луцьком
Останні новини
Схожі новини