У Києві тисячі вірян вийшли підтримати Об'єднавчий собор. ФОТО. ВІДЕО

У Києві тисячі вірян вийшли підтримати Об'єднавчий собор. ФОТО. ВІДЕО
На Софіївській площі знаходяться тисячі вірян. Фото - «Громадське»

У Києві віряни вийшли на Софіївську площу, щоб підтримати об’єднання православних церков. 

15 грудня станом на 10 годину ранку на Софіївській площі вже знаходяться тисячі людей, повідомляє «Громадське».

Нагадаємо, 15 грудня у Софіївському храмі відбувається Об’єднавчий собор, на якому повинні обрати главу Єдиної помісної церкви в Україні.

Прихожани різних церков з регіонів приїздять до столиці десятками автобусів. За словами вірян, їх безоплатно привезли до столиці і організували дорогу священики, які робили оголошення про це на службах у церквах. Пройти на Софіївську площу можна лише через рамку металошукачів.

Читати також: Волиняни поїдуть у Київ молитись за Єдину помісну церкву. ВІДЕО

За деякий час на Софіївській площі зі зверненням до народу виступить президент Петро Порошенко. А потім Порошенко, голова Верховної Ради Андрій Парубій та 192 запрошених архієреї та єпископи у Софії Київський розпочнуть Об’єднавчий собор, на якому голосуванням оберуть предстоятеля нової церкви. Пресу на собор не пускають, тож голосування відбудеться за закритими дверима.

Під час собору відбудеться таємне голосування за предстоятеля. Буде два тури, у першому — рейтингове голосування. До другого туру вийдуть троє кандидатів, які наберуть найбільше голосів, і з них оберуть голову помісної церкви. 

Від Української православної церкви Київського патріархату претендентами на місце голови помісної церкви є митрополит Переяславський та Білоцерківський Епіфаній та митрополит Луцький і Волинський Михайло. Однак висувати свої кандидатури зможе будь-хто з учасників собору.

Читати такожУПЦ КП висуватиме двох кандидатів на Предстоятеля нової церкви. Серед них - Михаїл

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Ви нам подали фількіну грамоту!» - депутат Столяр до Товариства мисливців і рибалок Волині
Наступна новина У Луцьку «якась сєпарська мерзота» вкрала прапор біля ОДА, - П'ятигорець
Останні новини
Схожі новини