«Будемо економити 300 тисяч гривень щороку» - Іван Сидор про «сонячну лікарню». ФОТО

«Будемо економити 300 тисяч гривень щороку» - Іван Сидор про «сонячну лікарню». ФОТО

У Волинській обласній клінічній лікарні презентували сонячну електростанцію, яку нещодавно встановили на даху хірургічного відділення.

Нагадаємо, комплекс сонячних батерей встановили за кошти  Фонду «Здоров’я для всіх», який очолює лікар з Волині, нардеп 3-6 скликань Сергій Шевчук

На презентації електростанції, проект якої Сергій Шевчук назвав «сонячною лікарнею», були присутні керівник Волинської обласної клінічної лікарні Іван Сидор, начальник управління охорони здоров'я Волинської ОДА Ігор Ващенюк, директор фірми ТОВ «Солар Сервіс», яка вілювала проект у життя, Дмитро Колосовський, а також керівник Фонду «Здоров’я для всіх» Сергій Шевчук.

«Таких «сонячних лікарень» ми зробили уже близько 30. Розпочали із півдня України, де результат нас підбадьорив, а потім продовжили це робити по всій Україні: в Києві, Донецькій та Одеській областях, а також не забуваємо й про Волинь. Перша установка сонячних колекторів була у Володимирі-Волинському», – розповів Сергій Шевчук.

Він зауважив, що наразі вони мають двох підрядників з Херсона та Миколаєва, яких взяли за критеріями ціни та якості. До слова, у Луцьку сонячну електростанцію встановлювала фірма з Миколаєва.

«Вони дають гарантію на 25 років. Вже 5 рік ми займаємося цим проектом і якщо виникає якесь питання, то підрядники присилають своїх спеціалістів, які приїжджають та вирішують проблему», – сказав Шевчук.

Ігор Ващенюк зауважив, що такий проект корисний не тільки для лікарні, а й є добрими прикладом для інших, адже демонструє реальність використання новітніх енергозберігаючих технологій .

«Це кошти, які не підуть в димову трубу, а на послугу пацієнту. Такі одноразові вкладення показують, що більше коштів залишається власне на медичну послугу», – зазначив Ващенюк.

За словами керівника Фонду, на сонячні батареї загалом пішло близько 270 тисяч гривень.

Як зауважив Іван Сидор, ці сонячні батареї дозволять зекономити понад 300 тисяч гривень рік.

Присутнім на презентації продемонстрували відеоролик, знятий з дрона: на ньому усі могли побачити сонячні батареї, встановлені на даху лікарні.

Начальник управління охорони здоров'я Волинської ОДА Ігор Ващенюк


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Розбійники вдерлися в будинок луцького адвоката Сафулька
Наступна новина Шукають керівника для одного з департаментів Волинської ОДА
Останні новини
Схожі новини