На Старовижівщині громада Московського патріархату вирішила перейти до ПЦУ

На Старовижівщині громада Московського патріархату вирішила перейти до ПЦУ
Церква Різдва Пресвятої Богородиці села Мизово. Фото - із сайту Старовижівського благочиння

У селі Мизове Старовижівського району на Волині на зібранні прихожани  храму Різдва Пресвятої Богородиці проголосували за перехід із підпорядкування УПЦ МП до складу Православної церкви України.

Збори відбулися 12 січня. Про це повідомив у групі «Старовижівщина» у Facebook прихожанин згаданого храму, учасник церковного хору Іван Шух.

За його словами, за декілька днів перед цим були зібрані підписи жителів села на підтримку даного рішення.

Також, зазначив Іван Шух, на зібранні був присутній очільник Старовижівської об’єднаної територіальної громади Володимир Семенюк і настоятель місцевого храму Анатолій Мацелік.

Іван Шух повідомив, що із 52 присутніх 37 проголосували «за», 1 (священик) «проти», 1 утримався. Інші не брали участь у голосуванні.

«Отже, громада с. Мизове зробила свій вибір на користь Православної Церкви України, на жаль, без місцевого настоятеля», – констатував автор допису. 

Нагадаємо, нещодавно прихожани Свято-Різдво-Богородичного храму села Мерва Горохівського району разом із настоятелем приєдналися до Православної церкви України.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина В аварії на Волині загинув відомий баскетболіст із Коломиї
Наступна новина Діда Мороза, який фотографується з дітьми біля луцької ялинки, мало не оштрафували. ФОТО
Останні новини
Схожі новини