На Волині громада Московського патріархату проголосувала за перехід до нової церкви

На Волині громада Московського патріархату проголосувала за перехід до нової церкви
Громада села Мерва вирішила приєдналися до Православної церкви України. Фото - УНН

Настоятель та прихожани Свято-Різдво-Богородичного храму села Мерва Горохівського району вирішили приєдналися до Православної церкви України.

Отець Павло Кліцук прокоментував рішення громади, повідомляє Район.Горохів.

«Думка про перехід у нас з'явилася давно, але ми чекали Томосу від Вселенського Патріарха. Коли 5 січня Томос було підписано, а 6 січня вручено мирополиту Епіфанію, ми після Різдвяної служби зібралися на збори, і одноголосно громада проголосувала за перехід до Православної церкви України. У нас є протокол зборів, усе задокументовано. Я уже написав відповідний лист митрополиту Волинському і Луцькому Михаїлу», – розповів священик.

Нагадаємо, указом керуючого Волинською єпархією УПЦ МП, єпископа Волинського та Луцького Нафанаїла отцю Павлові заборонили служіння.

Єпископ Нафанаїл телефоном повідомив священику, що він не може звершувати служб і причащатися Христових Таїн. Згодом на сайті єпархії з'явився відповідний указ.

Сам отець Павло Кліцук вважає, що після його переходу в ПЦУ рішення архієреїв УПЦ МП щодо нього не мають жодної канонічної сили.

В указі йдеться, зокрема, про те, що настоятелю Свято-Різдво-Богородичного храму села Мерва Горохівського району Павло Кліцук забороняється у священнослужінні без права причастя Святих Христових Таїн через через «ухилення в розкол та грубе порушення присяги священнослужителя».

У коментарі ІА ВолиньPost прес-секретар Волинської єпархії УПЦ (МП) протоієрей Олег Точинський розповів, що під ухиленням в розкол мають на увазі те, що Павло Кліцук проявив бажання приєднатися до іншої конфесії.

«Оскільки ПЦУ поки не створена як юридична особа, то я не знаю, куди він хотів приєднатися. Але так, як однією з пов'язуючих ланок з ПЦУ є Київський патріархат, то, напевно, до Київського патріархату. Особисто він заявив, що за богослужіннями молиться за Епіфанія і Нафанаїла. У нас він більше не може звершувати службу», – сказав прес-секретар отець Олег Точинський.

Нагадаємо, раніше у селі Красноволя Маневицького району у місцевій Свято-Михайлівській церкві, яка належить до УПЦ Московського патріархату, на зборах громади прийняли рішення про перехід від УПЦ МП до новоствореної Православної церкви України. Це сталося попри те, що місцевий священик – проти такого переходу.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Тріщатиме мороз і хмарно: погода в Луцьку на 10 січня
Наступна новина Волинський письменник став лауреатом премії імені Джека Лондона
Останні новини
Схожі новини