На Театральному майдані Луцька шукають місце для висадки нової новорічної ялинки

На Театральному майдані Луцька шукають місце для висадки нової новорічної ялинки

В проєкті реконструкції Театрального майдану в Луцьку напрацюють варіант облаштування місця для висадки великої ялинки, яка «згодом» перебере на себе роль головної новорічної ялинки міста.

Про це стало відомо з відповіді Луцької міської ради на петицію щодо збереження трьох ялинок після реконструкції Театрального майдану.

У міськраді відповіли, що, відповідно до підсумків проведеного Всеукраїнського закритого архітектурного бліц-конкурсу на кращу концепцію облаштування Театрального майдану, визначили три конкурсні роботи, що, згідно з умовами конкурсу, були визначені переможцями. Відповідно до умов конкурсу, переможець не претендує на обов’язкову реалізацію власної концепції, що здобула перше місце.

Наразі на основі матеріалів, отриманих під час проведення конкурсу, розробляється технічне завдання на проєктування та ведуться перемовини про укладення договору на виконання проєктних робіт.

«Враховуючи традицію останніх років прикрашати три ялинки на Театральному майдані до новорічних свят, питання щодо збереження ялинок при проєктуванні реконструкції майдану буде вирішено з врахуванням результатів обстеження стану даних ялинок. В проєкті буде напрацьовано варіант облаштування місця для висадки великорозмірної ялинки, яка з часом перебере на себе роль новорічної ялинки міста», – йдеться у відповіді на петицію.

Нагадаємо, у міськраді оприлюднили проєкт, який переміг на Всеукраїнському закритому архітектурному бліц-конкурсі на кращу концепцію облаштування Театрального майдану в Луцьку. Лучани-користувачі соцмереж емоційно сприйняли, що у проєкті немає ялинок, які зараз ростуть на Театральному майдані.

Згодом, зареєстрували відповідну петицію, де просили не знищувати головні ялинки міста. 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Лучани занепокоєні руйнуванням історичної бруківки - трилінки
Наступна новина Палац у Любомлі, який ми втрачаємо. Кілька промовистих фото
Останні новини
Схожі новини