Російські окупанти вимагають 5 тисяч євро у матері українського полоненого

Російські окупанти вимагають 5 тисяч євро у матері українського полоненого
Скріншот з відео

Російські загарбники надіслали матері українського полоненого відео з сином, вимагаючи гроші за збереження його життя, повідомив радник голови Офісу президента Михайло Подоляк.

Він оприлюднив відеозапис, який матері українського полоненого надіслали російські солдати. Вони вимагають 5 тисяч євро до понеділка, інакше на наступному відео буде страта її сина, – пише «Zaxid.Net»

«Російські військові дедалі більше нагадують бойовиків ІДІЛ. росія має бути визнана державою-терористом», – написав Подоляк в описі до відео.

 ">http://

 

Йдеться про сина жительки Маріуполя, директорки Міжнародного кінофестивалю «Кіно і ти» Ольги Новікової Олексія. Про це вона повідомила у Facebook увечері в неділю, 24 квітня.

18-річний Олексій Новіков вчиться на політолога у Маріупольському державному університеті. Як розповіла його мати журналістам російського сайту Meduza, востаннє син виходив на зв’язок з нею 14 квітня.

Сама Ольга поїхала з Маріуполя ще 18 березня, коли працювали гуманітарні коридори. Вона вивозила з міста бабусю, невістку та друзів.

24 квітня близько 14 години з нею зв’язався з облікового запису Олексія у фейсбуці незнайомий чоловік. Спочатку він надіслав голосове повідомлення та вимагав номер телефону жінки, однак згодом почав телефонувати безпосередньо у месенджер.

«Передзвонили мені у фейсбучному месенджері – знову з акаунта сина — і в грубій формі сказали: «Даємо на роздум 15 хвилин: якщо ви зацікавите нас чимось, ми його залишимо живим, якщо ні – розстріляємо».

Через 15 хвилин передзвонили – і я сказала, що не розумію, чим можу їх зацікавити: я біженка, у мене немає жодних коштів. «Нам потрібні гроші». Скільки? «П’ять тисяч євро до завтра».

Як же я їх зберу? Ви знаєте, яка це сума? «Це не наша справа. Якщо не зберете, ми вам надішлемо відео, як вбиваємо вашого сина», – переказала розмову мати викраденого студента.

Водночас за викуп викрадачі не обіцяють відпустити хлопця, а кажуть, що тільки відправлять його до російської військової комендатури, де він «разом з усіма іншими полоненими працювати на благо Радянського Союзу».

Нагадаємо, 21-го квітня відбувся черговий обмін полоненими між Україною та росією. Серед тих, кого мали повернути в Україну, є поранені. Відтак, тепер вони зможуть отримати повноцінну медичну допомогу та пройти курс реабілітації. 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Здолбунівщині три ракети влучили по залізничній інфраструктурі
Наступна новина На Великдень окупанти депортували в Росію понад 100 маріупольців
Останні новини
Схожі новини