Як у луцькому виші облаштовуються працівники Донецького університету

Як у луцькому виші облаштовуються працівники Донецького університету

В одному з корпусів Луцького "політеху" розпочали облаштовуватися освітяни Донецького національного технічного університету. 7 квітня у звільнене приміщення на вулиці Софії Ковалевської привезли архів, лабораторне обладнання, різноманітну техніку Донецького вишу.

Як розповіла Суспільному ректорка Луцького національного технічного університету Ірина Вахович, корпус площею до 1 800 квадратних метрів, де був факультет економіки та права, звільнили ще з початком повномасштабної війни.

 

Що кажуть про переїзд освітяни Донецького вишу

Донецький університет має чотири факультети – це орієнтовно 250 людей персоналу та понад дві тисячі студентів. Як зазначив старший викладач Донецького вишу Гліб Ступак, наразі зі студентами працюватимуть дистанційно, викладачі ж намагаються переїжджати до Луцька сім'ями.

"Плани є амбітними: після перемоги повернутися в Донецьк і там навести лад у наших корпусах. А на сьогодні треба в повному масштабі запусти освітню діяльність та розпочати вступну кампанію", – говорить викладач.

 

До 2014 року університет знаходився в Донецьку, згодом частина вишу перебазувалася у місто Покровськ Донецької області, де впродовж восьми років навчали студентів. Переїхати на Волинь, де нині безпечніше, каже Гліб Ступак, вирішили декілька днів тому.

"Сказати, що ми чекали не це рішення я не можу. Але вагань особливо не було, бо знаю, як ситуація зараз розвивається в Донецьку, як вона відбувалася протягом восьми років. Однозначно це рішення вірне. Треба зберегти той потенціал, який університет відновив на новому місці і тут примножити", – додав викладач Донецького університету.

На новому тимчасовому місці наукову роботу донецькі освітяни планують розпочинати в понеділок, 11 квітня.

 

Пункт для переїзду криворізького університету

Окрім Донецького вишу, в іншому корпусі Луцького національного технічного університету працюють двоє науковців Державного університету економіки і технологій з Кривого Року.

Як розповів виконувач обов'язків директора криворізького вишу Руслан Дутчак, у приміщенні, яке надали в Луцьку, наразі створюють пункт для переїзду університету у випадку крайньої потреби.

"Сьогодні (7 квітня – ред.) з нашою колегою ми перебуваємо тут, аби наш колектив і здобувачі вищої освіти мали можливість переїхати сюди, якщо почнуться військові дії. Нині у місті Кривий Ріг активних бойових дій немає", – зазначив Руслан Дутчак.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Росіяни вдарили «Іскандером» по вокзалу у Краматорську. Є загиблі
Наступна новина На Волинь надійшла гуманітарна допомога з Німеччини та Польщі
Останні новини
Схожі новини