На Волинь приїде глава ПЦУ Епіфаній

На Волинь приїде глава ПЦУ Епіфаній

Предстоятель Православної Церкви України, митрополит Київський і всієї України Епіфаній 9-10 травня планує відвідати Володимир-Волинський.

Про це повідомили у Володимир-Волинській єпархії ПЦУ.

Митрополит Епіфаній повинен прибути до Володимира-Волинського 9 травня увечері. О 19:15 запланована його зустріч з духовенством та мирянами на площі перед кафедральним собором Різдва Христового.

Наступного дня о 9:00 Епіфаній очолить святкову Літургію у кафедральному соборі Різдва Христового. Як ідеться у повідомленні, це відбудеться «з нагоди дня пам'яті преподобного Стефана єпископа Володимир-Волинського» (див. довідку).

Після Літургії на території собору відбудеться прес-конференція, а по тому – хресний хід до стели загиблим воїнам АТО на центральній площі міста.

Того ж дня близько 12:00 митрополит Епіфаній планує відвідати військову частину у Володимирі-Волинському.

Про те, чи відвідає митрополит Епіфаній під час візиту на Волинь її обласний центр, у Володимир-Волинській єпархії не повідомляють.

Довідоково. 10 травня відзначають день преподобного Стефана, ігумена Печерського, єпископа Володимир-Волинського. Він народився біля 1040 р. і, ймовірно, походив із боярського роду. Його називають улюбленим учнем одного з засновників Києво-Печерської Лаври преподобного Феодосія. Перед смертю преподобний Феодосій на прохання чорноризців у 1074 р. призначив Стефана ігуменом Печерського монастиря, заповідаючи дотримуватись уставу й закінчити будову новозакладеного монастирського собору. Стефан розбудував обитель і обгородив її. У 1078 р. він змушений був залишити монастир. На другій горі, у місцевості Клов, заснував новий на честь Пресвятої Богородиці.  Коли помер єпископ Володимирський на Волині, Київський митрополит Іван біля 1090 р. поставив його в єпископи на Володимирську  кафедру. З Волині святитель Стефан приїжджав до Києва, відвідував Кловський монастир і був у Печерському під час відкриття мощей преподобного Феодосія в 1091 р. Відзначився багатьма добрими справами. Упокоївся 27 квітня 1094 р., похований у місті Володимирі-Волинському.

Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Вночі під церквою: у Четвертні прихильники МП побили двох пенсіонерів, які за ПЦУ
Наступна новина Хроніка пригод Луцька і Волині. Середа, 1 травня
Останні новини
Схожі новини