На Волинь залучать європейські кошти для пожежних підрозділів

На Волинь залучать європейські кошти для пожежних підрозділів

Комунальна установа "Агенція розвитку Єврорегіону "Буг" виграла проект в рамках програми транскордонного співробітництва "Польща-Білорусь-Україна", згідно з яким на зміцнення потенціалу пожежних підрозділів області надійде 730 тис. євро міжнародної технічної допомоги. Про це повідомила директор агенції Ірина Ітані на сьогоднішньому засіданні постійної комісії обласної ради з питань міжнародного співробітництва, зовнішньоекономічних зв’язків та інвестицій.

Вона зауважила, що волинський проект претендував на 1 млн євро підтримки, однак наразі обсяг фінансування зменшуються.

Зі слів Ірини Ітані, кошти будуть спрямовані на створення добровільно-рятуваних загонів, на оновлення обладанання пожежних частин та створення фільму на протипожежну тематику.

Крім цього, Агенція виграла в рамках програми "Польща-Україна-Білорусь" проект створення єдиної фермерської мережі та реконструкції будинку культури в с. Михлин Горохівського району.

Ірина Ітані повідомила депутатам, що агенція підготувала значно більше проектів, однак, вони не  пройшли в результаті конкурсного відбору.

Члени комісії вкотре наголошують, що волинське лобі є порівняно слабким і мало результативним у частині залучення коштів міжнародної технічної допомоги. "Проекти потрібно не лише писати, а й далі рухати і відстоювати. треба, щоб був результат - залучення коштів", - зауважив голова комісії Валерій Курстак. "Треба бути готовими боротися за кожного інвестора", - додав заступник голови Юрій Гупало. Депутати ставлять у приклад волинянам львівських колег, які виграють значно більше проектів.

 При цьому, члени комісії дали зрозуміти, що  мають  на увазі не тільки діяльність комунальної установи, очолюваної Іриною Ітані, а й міжнародне співробітництво, яке   перебуває в сфері компетенції виконавчої влади.

 

Сама очільниця комунальної установи розповіла про непрості стосунки Агенції та управління міжнароднитх відносин ОДА, яке діяло до 2016 року. Вона заявила, що посадовці без згоди обласної ради та міжнародних інституцій утворили структуру, яка  фактично дублювала повноваження як КУ "Агенція розвитку Єврорегіону "Буг" і фінансувалася з бюджету. Постійна комісія дала протокольне доручення юристам розібратися в ситуації.

Всі ці питання депутати розглядали в рамках кадрового питання - продовження контракту з Іриною Ітані. Рекомендовано голові обласної ради продовжити термін дії контракту з Ітані до 31 грудня цього року.

Читати далі


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Взяли й зробили». На Волині люди власними силами почистили береги озера. ФОТО
Наступна новина У Луцьку збудують реабілітаційний центр для військових
Останні новини
Схожі новини