На Волині абітурієнти стали частіше обирати комп'ютерні науки

На Волині абітурієнти стали частіше обирати комп'ютерні науки

Волинські вищі навчальні заклади активно готуються до навчального року, який розпочнеться уже незабаром. В умовах повномасштабної війни влаштувати навчальний процес не просто, але необхідно.

«Конкурент TV» дізнався, які спеціальності у волинських вишах найбільш популярні серед абітурієнтів.

Попри війну, на Волині два найбільші університети – Волинський національний університет імені Лесі України та Луцький національний технічний університет – продовжують роботу. Вступна кампанія триває, і абітурієнти вступають на обрані спеціальності.

Проректор із навчальної роботи та рекрутації ВНУ імені Лесі Українки Юрій Громик розповів, що традиційно топ спеціальностей майже не змінився. Але одна зі спеціальностей здивувала.

«Традиційно зверху в списку за популярністю – право та англійська філологія. Але, скажімо, те, що на третю позицію перемістилися комп'ютерні науки, мене особисто дуже тішить, бо це та галузь, яка направду має бути пріоритетом і дає дуже гарні перспективи для випускника», – зазначив Юрій Громик. 

Щодо процесу навчання, то університет намагатиметься повернути очну форму. 

У Луцькому національному технічному університеті цьогоріч ситуація із заявами на навчання найкраща за всі роки. У межах 11 тисяч, переконує проректорка із  НПР та партнерства Луцького НТУ Надія Ковальчук.

«Ми прихильники того, що навчання має відбуватися... в очній формі. Маємо всі технічні можливості і передбачаємо змішану форму для тих, хто не може прибути на навчання чи перебуває за кордоном», – зазначила вона.

Читайте також: 28 проєктів на Волині отримають гроші на розвиток власного бізнесу

Щодо спеціальностей, то в топі залишилися ті ж спеціальності: комп'ютерні науки, комп'ютерна інженерія та кібербезпека.

Крім того, абітурієнти активно обирають спеціальності, пов'язані із лісовою галуззю, та аграрні спеціальності. В університеті кажуть, що це не дивно, адже наша область є доволі лісистою місцевістю, тому такі спеціалісти точно будуть потрібні.

Читайте також: Школи Волині подали заявку на обладнання Wi-Fi в укриттях


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Майже тисяча волинян оформила автопослуги через мобільні сервісні центри
Наступна новина У Луцьку не розминулись автівки
Останні новини
Схожі новини