На Волині автобусами звозили людей на зустріч з Порошенком, - ОПОРА

На Волині автобусами звозили людей на зустріч з Порошенком, - ОПОРА

На Волині людей автобусами звозили на зустріч з президентом Петром Порошенком.

Такі автобуси зафіксували у двох містах області, які відвідав Порошенко, - пише Громадянська мережа ОПОРА.  

Спостерігачі ОПОРи зафіксували у Луцьку та Ківерцях, як десятки людей після візиту гаранта збиралися у групи та поверталися до автобусів, припаркованих на кількох вулицях.

У Луцьк приїхали з Нововолинська, Ковеля та Горохова

У Луцьку під час візиту президента спостерігачі ОПОРИ бачили підвезення сотень волинян до околиць міста, звідки вони невеликими групами прибували на Театральний майдан до Свято-Троїцького собору. Щонайменше дев’ять автобусів відвозили людей до районних центрів після того, як у місті завершилися заходи. Зокрема, люди збиралися у групи по 5-10 осіб та вирушали із центру міста до не рейсових автобусів.

Спостерігачі виявили шість автобусів із табличками «Нерегулярні перевезення» у двох різних місцях на вулиці Набережній та три автобуси на вулиці Парковій. На питання, куди автобуси везуть людей, самі пасажири та водії відповіли, що до міст Нововолинськ, Ковель та Горохів.

У Ківерцях були автобуси з навколишніх сіл, Луцька та Маневич

Окрім того, спостерігач ОПОРИ зафіксував автобуси й у місті Ківерці. Вони також спершу привезли волинян до міста з інших районів та ближніх сіл, а також розвозили людей після завершення зустрічі у місцевому будинку культури. У розмові спостерігачу повідомили, зокрема, що є автобуси, які приїхали із сіл Дерно, Журавичі, селища Цумань, смт Маневичі та міста Луцьк. На деяких автобусах навіть стояли відповідні таблички – зокрема, був автобус із табличкою «Луцьк» та «Відділ культури Маневицької РДА».

ЧИТАТИ БІЛЬШЕ ПРО ВІЗИТ ПОРОШЕНКА НА ВОЛИНЬ

Що кажуть про це юристи?

Радниця з юридичних питань Громадянської мережі ОПОРА Тетяна Юзвяк вказує на те, що на сьогодні чинний Президент України не зареєстрований кандидатом на пост Президента, відтак відповідно до частини 1 статті 57 Закону України «Про вибори Президента України» таку діяльність  не має підстав оцінювати як агітацію.

Водночас розповідь Президента про його плани щодо країни на наступні 5 років має ознаки дочасної агітаційної кампанії, яка чинним виборчим законодавством не заборонена та не врегульована.

«З огляду на те, що чинний Президент не є кандидатом, ми не можемо стверджувати про використання адміністративного ресурсу (використання матеріальних та кадрових ресурсів державних та місцевих органів влади) чи про непрямий підкуп виборців (безкоштовний підвіз виборців на агітаційні заходи)», – йдеться у повідомленні ОПОРи.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Росія в лідерах: звідки везуть товари на Волинь
Наступна новина У Луцьку знайшли батьків дівчинки, яка загубилась на проспекті Соборності
Останні новини
Схожі новини