На Волині буде сміттєпереробний завод. ВІДЕО

На Волині буде сміттєпереробний завод. ВІДЕО

На Волині будуватимуть сміттєпереробне підприємство. Проектом також передбачається створення локальних пунктів збору та сортувальних ліній, – йдеться у сюжеті 12 каналу.

Майбутнє підприємство має утилізовувати до 200 тисяч тонн сміття в рік. Волиняни вирішили скористатися досвідом Литви. Ще десять років тому ситуація в цій прибалтійській державі була схожою, як в Україні. Тоді утилізація тонни сміття там коштувала приблизно три долари. Зараз – більше 50. Цього здорожчання варто очікувати і українцям.

Із литовцями підписали Меморандум про співпрацю. Згідно з цим документом упродовж 2018 року, планують не лише зробити техніко-економічне обгрунтування, а й перейти до безпосередньої фази реалізації проекту. Про його вартість говорити не беруться, адже ціни постійно змінюються.

До того ж, хочуть збудувати не лише підприємство, а й низку локальних проектів. Виконавча влада області дуже розраховує на суттєву поміч держави. Долучитися до проекту планують й усі місцеві бюджети.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку раніше судимий встромив ніж у горло чоловіку, потерпілий - у реанімації
Наступна новина Заробив на гарне авто, а сміття возить і підкидає іншим: лучани мають знати, хто смітить у місті
Останні новини
Схожі новини