На Волині будівельники зі Швеції зводять житло для переселенців. ФОТО

На Волині будівельники зі Швеції зводять житло для переселенців. ФОТО

В Ківерцівській громаді будують житло для внутрішніх переселенців.

Про це повідомили на сторінці Волинської обласної військової адміністрації.

Зокрема, днями на Волинь прибули ще п’ять вантажівок з будматеріалами від меценатів з Швеції. Серед них, шість сучасних теплонасосів, для забезпечення опаленням помешкань.

Крім того, у волинську громаду приїхали більше 20 шведів-будівельників, які уже розпочали роботу. Слід зазначити, що кожен спеціаліст – це власник того чи іншого підприємства в Швеції, яке спеціалізуються на будматеріалах.

Наразі триває модернізація існуючих будівель: незабаром тут утеплять фасади та відремонтують дах. Також для зведення нових житлових споруд заливають фундамент. 



Житло для переселенців зводять на території оздоровчого табору благодійного фонду «Шведський центр допомоги». Невдовзі тут буде помешкання для 150-ти людей. У планах – продовжити будівництво, аби розселити ще 150 внутрішніх переселенців.

Відновлення та будівництво помешкань проводять за підтримки шведського фонду Ukrainahjälpen Filippus спільно з Офісом Президента України в особі заступника керівника Кирила Тимошенка, начальника Волинської ОВА Юрія Погуляйка та команди народного депутата Валерія Стернійчука.

Читайте також: У волонтерському пункті в Луцьку для дітей переселенців закупили шкільну форму


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина В Україні розпочалось масове навчання територіальних громад першій психологічній допомозі
Наступна новина У Луцьку намалюють найбільшу в світі картину на полотні, - Корсак
Останні новини
Схожі новини