На Волині депутат за сприяння прикордонника захопив понад 45 гектарів землі

На Волині депутат за сприяння прикордонника захопив понад 45 гектарів землі

Понад 45 гектарів земель на Волині самозахопив депутат за сприяння прикордонника. Обом уже повідомили про підозру.

Про це повідомляє Спеціалізована прокуратура у сфері оборони Західного регіону.

За процесуального керівництва Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону повідомлено про підозру депутату однієї із міських рад на Волині та посадовцю прикордонної служби за фактом самовільного зайняття земельних ділянок в зоні особливого режиму використання земель (ч.2 ст.28 – ч.2 ст.197-1 та ч.5 ст.27 – ч.2 ст.28 – ч.2 ст.197-1 КК України).

За даними слідства, упродовж 2018-2021 років між товариством з обмеженою відповідальністю та власниками земельних ділянок укладено договори оренди на 335 ділянок загальною площею майже 285 гектарів, розташованих в межах прикордонної смуги у Володимирському районі на Волині.

Встановлено, що чиновник, обіймаючи посаду керівника структурного підрозділу вказаного підприємства, спільно із начальником відділення прикордонної служби, здійснив самовільне зайняття понад 45 га суміжних територій, з яких 14,5 – у прикордонній смузі.

З метою збільшення розміру отримуваного прибутку, підозрюваний організував на цих землях вирубування дерев і чагарників, обробку і удобрення, проведення посівних та інших робіт, пов’язаних із вирощуванням сільськогосподарської продукції, а прикордонник – зобов’язувався усунути перешкоди для доступу працівників і техніки, а також всіляко сприяти незаконній діяльності.

Внаслідок таких протиправних дій державі завдано збитків на суму майже 7,3 мільйони гривень.

На цей час вирішується питання про обрання для вказаних осіб міри запобіжного заходів та відсторонення від посад.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Теруправління ДБР у Львові.

Санкція інкримінованих статей передбачає обмеження волі на строк від 2 до 4 років або дворічне позбавлення волі.

Примітка: відповідно до ст.62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Мама полоненого Героя «Азову» з Волині виступила з промовою в Женеві. ФОТО
Наступна новина У Луцьку біля замку трапилася стрілянина: є поранений. ФОТО
Останні новини
Схожі новини