На Волині директор школи «хімічив» із зарплатами

На Волині директор школи «хімічив» із зарплатами

Директор НВК «Маневицька загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 2-гімназія» проводив махінації з зарплатами свої працівників: в той час, як вони перебували закордоном, він вносив неправдиві дані в табель обліку робочого часу, аби зберегти їм заробітну плату.

Про це йдеться у вироку Маневицького районного суду у Волинській області від 16 липня, – пише ІА Волинські новини.

Як вдалося встановити під час судового засідання, директор НВК «Маневицька загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 2-гімназія», будучи службовою особою та достовірно знаючи про відсутність на своїх робочих місцях викладача допризовної підготовки молоді та водночас вчителя фізичного виховання, а також практичного психолога, які певний час перебували за межами території України, з метою збереження останніми заробітної плати та робочого місця, ввівши в оману секретаря, яка виконувала технічну роботу з оформлення табелів обліку робочого часу, вніс завідомо неправдиві відомості в табель обліку їхнього робочого часу.

Далі він затвердив його своїм підписом та скріпив печаткою школи, вказавши, що ці працівники школи перебували на робочому місці, хоча, згідно витягу з бази даних «Відомості про осіб, які перетнули державний кордон України», вони знаходилися за межами державного кордону України.

Зазначимо, що внаслідок внесення до табелю обліку робочого часу недостовірних даних бухгалтерією відділу освіти Маневицької РДА було проведено зайве нарахування заробітної плати без відрахування податків за два дні фактично невідпрацьованого працівниками школи часу. З травня 2015 року таких випадків було 13.

Допитаний у судовому засіданні обвинувачений повністю визнав свою вину та не оспорював фактичних обставин злочину. У вчиненому розкаявся, просив його суворо не карати. Також він просив при призначенні покарання врахувати, що завдана кримінальними правопорушеннями шкода відшкодована у повному обсязі.

Відтак, суд визнав його винним та призначив покарання у виді 1700 гривень штрафу з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій на строк 1 рік, однак звільнив від відбування покарання на підставі п. «е» ст. 1 Закону України «Про амністію у 2016 році» від 22 грудня 2016 року.

Зазначимо, що зараз директором «Маневицької загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 2-гімназії» є Андрій Деркач.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Важливо, не скільки реформ відбувається, а скільки змін вони приносять», – Іван Крулько
Наступна новина У Нововолинську люди - проти гральних автоматів
Останні новини
Схожі новини