На Волині діти продають «Світязькі» пончики. Гроші збирають на авто для військових

На Волині діти продають «Світязькі» пончики. Гроші збирають на авто для військових

Три тижні підряд, з понеділка по п’ятницю, школярі продають відомі «Світязькі» пончики  у центрі міста Любомль. Зібрали вже 33 тисячі гривень для допомоги українським військовим. 

Про це Першому розповіла вчителька Студії інтелектуального розвитку «ВсеЗНАЙ» міста Любомль Оксана Левчук.

«Мені о 7:00 ранку зателефонувала Таня Кравчук (наші діти вчаться в одному класі), допомагаємо ми з перших днів, тож на зв’язку майже щодня. Каже: «У мене є ідея !!! Що скажеш?» Звичайно я підтримала, хоча ми не думали, що це набере таких масштабів», – розповідає пані Оксана.

В перший день зробили 30 пончиків, які, за словами Оксани Левчук, розійшлись вже через 15 хвилин.

«На другий день 100 штук – 30 хв. Потім збільшили до 200 штук, а зараз приблизно 300. Це все смажить Таня, але вже трішки підключаємо іншу кухню», – додає пані Оксана.

Ідеєю готувати та продавати пончики, щоб назбирати кошти на допомогу українським воїнам, жінки поділилися у шкільній групі. Після того приєдналися інші батьки 6-Б класу Любомльського ліцею імені Наталії Ужвій.

«Перші два тижні повністю працювали за їх підтримки. Муки 9 кілограмів кожного дня, олії 5 літрів на 2 дні. Потім трохи підключились інші люди, почали приносити вишні, сосиски й хто, що мав. Мороженої ягоди: чорниця, полуниця, малина, слива», – зазначає вчителька.

Окрім пончиків діти плетуть браслети, а також разом із любомльськими волонтерами роблять лотарейки, де розігрують різні патріотичні речі.



За перші вторговані кошти вдалось придбати генератор, а нині школярі та дорослі допомагають зібрати на автомобіль для 39-ї окремої бригади Волині.



Реквізити для збору коштів на авто для військових:

4149 6293 5558 7825

Читайте також: На Волині школярка продає картини з пазлів. Зароблені кошти передасть на ЗСУ


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Місцеві здали позицію. Мама загинула, рятуючи поранених». Історія Оксани Горпініч з 14-ї бригади
Наступна новина Зіткнулися фура, бус та легковик: повідомили деталі вечірньої аварії у Луцьку
Останні новини
Схожі новини