Учні та вчителі волинської гімназії виготовляють розпалювачі для військових

Учні та вчителі волинської гімназії виготовляють розпалювачі для військових

Учні та вчителі Погулянківської гімназії на Волині виготовляють розпалювачі для військових. Минулого року зробили 1 300 штук, цього вже — 795.

Минулого року розпалювачі передали військовим з чотирьох бригад, — розповіла Суспільному педагог-організатор навчального закладу Алла Фесик.

Для виготовлення розпалювачів використовують ватні тиски та віск.

До створення розпалювачів залучають дітей початкової та середньої школи. За дві — три години діти виготовили 795 розпалювачів. Матеріали для їх створення приносять мешканці громади, каже Алла Фесик.

"Ватні диски треба промочити воском, а потім висушити, тоді розпалювач — готовий. Горить він до шести хвилин. Його якраз вистачає, щоб хлопці могли розігріти каву чи чай, погріти руки", — каже Алла Фесик.

З її слів, робили розпалювачі для 14-ої волинської бригади, 63-ої бригади, де служить багато волинян, 65-ої та 10-ої окремої танкової. Від цих чотирьох бригад отримали прапори.

Цьогоріч роблять розпалювачі для однієї з бригад, де служить односелець, який нині приїхав у відпустку, а після її завершення має завести хлопцям подарунки від дітей.

Після того, як розпалювачі виготовили, їх фасують у поліетиленові пакетики з застібкою. До них докладають дитячі малюнки та листи з побажаннями.

Окрім розпалювачів, діти з Погулянківської гімназії роблять енергетичні набори та окопні свічки для військових. На цьому зупинятися не збираються, каже Алла Фесик, планують виготовляти розпалювачі з картонних яєчних лотків, наповнювати їх тирсою та заливати воском, щоб бійцям на передовій було тепло.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Волинська митниця продає тонну вживаного одягу
Наступна новина На Волині розшукують 53-річного чоловіка
Останні новини
Схожі новини