На Волині двоє кандидатів у президенти неправильно агітують. ФОТО

На Волині двоє кандидатів у президенти неправильно агітують. ФОТО

У Ковелі знайшли порушення передвиборчої агітації. «Попалися» кандидати у президенти Андрій Садовий та Анатолій Гриценко

Спостерігач Громадянської мережі ОПОРА на Волині вчергове звернувся до поліції через виявлені незаконні агітаційні матеріали на користь кандидатів у президенти, – пише ОПОРА. 

На агітаційних матеріалах, де зображені Андрій Садовий та Анатолій Гриценко, розміщених у Ковелі, відсутні вихідні дані.

Нагадаємо, Андрія Садового ЦВК зареєструвала кандидатом у президенти 8 січня 2019 року, а Анатолія Гриценка – 15 січня.

«Вже з наступного дня після реєстрації кандидати вступили в нову фазу юридичної відповідальності. Таким чином, розміщення відповідних агітаційних матеріалів без вихідних даних може містити ознаки порушення частини 16 статті 64 Закону України «Про вибори Президента України», – зазначила координаторка громадського спостереження ОПОРИ за виборами у Волинській області Катерина Шарпата.

Нагадаємо, раніше такі порушення спостерігачі ОПОРИ знайшли у Луцьку. Станом на 21 січня у Луцьку білборди із зображенням Анатолія Гриценка без вихідних даних, стосовно яких спостерігач ОПОРИ звернувся у поліцію 16 січня, замінили на нові – з аналогічним зображенням кандидата та новим гаслом «Чесний президент служитиме людям», які вже містять вихідні дані.

Зазначимо, білборди без вихідних даних мають і інші потенційні кандидати у президенти. Однак такі їх дії не трактуються як порушення доти, доки їх ЦВК не зареєструє кандидатами. 

Довідково: 

Згідно із частиною 3 статті 59 Закону України «Про вибори Президента України», друковані матеріали передвиборної агітації повинні містити відомості про установу, що здійснила друк, або вказівку, що друк здійснено з використанням обладнання відповідно кандидата на пост Президента України або партії, яка висунула кандидата на пост Президента України, їх тираж, інформацію про осіб, відповідальних за випуск, та замовника відповідних матеріалів.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Зимова казка у волинському лісі. ФОТО
Наступна новина Замість рейкового автобуса Луцьк-Львів курсуватиме потяг
Останні новини
Схожі новини