На Волині готуються до опалювального сезону

На Волині готуються до опалювального сезону

На Волині станом на початок вересня підготували понад 80 % котелень, теплових мереж та теплових пунктів, а також водопровідних та каналізаційних мереж до початку опалювального сезону. Як розповів керівник департаменту регіонального розвитку та житлово-комунального господарства облдержадміністрації Андрій Пиріг під час профільної постійної комісії, роботи планують завершити до 1 жовтня. Також в області заготовили дрова, тріски й торф.

Про це повідомляє Суспільне.

Зі слів посадовця, на випадок виникнення надзвичайних ситуацій в області сформували 30 аварійних бригад із ремонту теплових і водопровідних мереж та 76 аварійних бригад, куди увійшли покрівельники, столярі, слюсарі-сантехніки, електрики.

Соціальна сфера

Наразі комунальні підприємства, зазначив Андрій Пиріг, модернізують котельні, аби в холодну пору року використовувати менше газу, зокрема реконструюють пальникові пристрої на котлах, замінюють насосне обладнання, облаштовують у житлових будинках індивідуальні теплові пункти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В квартирах буде +18. Що лучанам треба знати про новий опалювальний сезон

До початку опалювального сезону готові усі шість інтернатних закладів обласної комунальної власності, говорить директорка департаменту соціального захисту населення ОВА Оксана Гобод. П'ять закладів, окрім газу, мають можливість використовувати альтернативні види палива. Також незакритим залишається питання в Горохівському психоневрологічному пансіонату, де встановили поки тільки три газові котли.

Освіта

В усіх закладах освіти в рамках підготовки до осінньо-зимового періоду обстежили теплові мережі. Виші, коледжі, школи та інші освітні заклади Волині опалює 495 котелень: 372 – твердопаливні, 104 – газові, 10 – комбіновані і ще дві електричні котельні, зазначила очільниця управління освіти і науки ОВА Людмила Плахотна.

З її слів, в усіх установах подбали про запаси твердого палива. Відкритим, з її слів, залишається питання з компенсації витрат на комунальні послуги для тих закладів освіти, де проживали переселенці.

Медицина

Майже 90 % медзакладів у Волинській області готові до нового опалювального сезону. Всі лікарні забезпечені генераторами, зокрема кисневими, розповів заступник начальника управління охорони здоров’я ОВА Валерій Руцький.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Волинянам радять вже запасатися дровами на зиму

Потребує термінового ремонту та відбудови, каже посадовець, димохід у Ратнівській центральній районній лікарні, який пошкодився під час буревію. Ремонтні роботи вартують понад 4 мільйони гривень, додав Валерій Руцький.

Проблемні питання

Серед проблемних питань залишається заборгованість населення за спожиті житлово-комунальні послуги, говорить директор департаменту регіонального розвитку та житлово-комунального господарства облдержадміністрації Андрій Пиріг.

«У березні-квітні населення сплачувало на рівні 40-50 %, а у липні ситуація стабілізувалась і ми вже вийшли на понад 90 % оплати. Не доплачують підприємствам теплопостачальникам і державний, і місцеві бюджети», – додав посадовець.

Читайте також: Луцьк готується до складного опалювального сезону


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Волинські рятувальники знешкодили снаряди часів минулої війни
Наступна новина За Україну загинув волинянин Вадим Дудко
Останні новини
Схожі новини