УПЦ МП заборонила причащати волинському священику, який хоче перейти в нову церкву

УПЦ МП заборонила причащати волинському священику, який хоче перейти в нову церкву
Фото - Уніан

На Волині настоятелю Свято-Різдво-Богородичного храму в селі Мерва Горохівського району Павлу Кліцуку заборонили служіння. 

Причина – «ухилення в розкол та грубе порушення присяги священнослужителя», йдеться в указі керуючого Волинською єпархією УПЦ МП, єпископа Волинського та Луцького Нафанаїла.

Зокрема, у документі священику забороняють «у богослужінні без права причастя Святих Христових Тайн».

У коментарі ІА Волиньпост прес-секретар Волинської єпархії УПЦ МП Олег Точинський заявив, що Павло Кліцук висловив бажання приєднатись до Православної Церкви України на чолі з Епіфанієм.

«Оскільки ПЦУ поки не створена як юридична особа, то я не знаю, куди він хотів приєднатися. Але так, як однією з пов'язуючих ланок з ПЦУ є Київський патріархат, то, напевно, до Київського патріархату. Особисто він заявив, що за богослужіннями молиться за Епіфанія і Нафанаїла», – повідомив Точинський.

Точинський додав, що через це Павло Кліцук більше не може бути священнослужителем УПЦ МП та звершувати службу.

Нагадаємо, раніше священику з Нововолинська Віктору Мартиненку заборонили проводити богослужіння у Московському патріархаті через поїздку до Туреччини і спільну службу з ієрархом Вселенського патріархату.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Вовче виття з північних боліт не заглушить української коляди, - «покараний» священик МП з Волині
Наступна новина У Ківерцях відкрили пункт обігріву. ФОТО
Останні новини
Схожі новини