На Волині напружена ситуація з кором

На Волині напружена ситуація з кором
Джерело фото: independent.ie

Волинь – серед областей з найвижчим рівнем поширення кору. Ситуація щодо захворюваності на кір  в області є напруженою, ускладнюється виникненням спалахів та сімейних вогнищ.

Про це пише прес-служба Волнського обласного лабораторного центру МОЗ.

У 2018 році на Волині зареєстровано понад 1390 випадків кору.Найбільш  ураженою є вікова група від 1 до 9 років.                                                             

Зареєстровано 67 спалахів кору — 22 в школах, 3 в закладах дошкільної освіти, 2 у професійно-технічних учбових закладах та 40 в побуті.  70% із загальної кількості захворілих не були щеплені проти кору або щеплені з порушенням календаря. Серед хворих також є особи, котрі отримали імунопрофілактику понад 10 років назад.

Для запобігання поширення інфекції необхідно забезпечити не менше ніж 95% щорічного охоплення двома дозами вакцин із протикоровим компонентом, а також охопити щепленнями дітей, підлітків і дорослих, котрі в минулому пропускали планову вакцинацію.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: У Нововолинську – 68 хворих на кір, серед них дві медсестри

Невакциновані діти не можуть відвідувати школи та дитячі садки у відповідності до  ст. 15 Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб». Ці ж вимоги викладені у спільному листі  Міністерства охорони здоров’я України та Міністерства освіти і науки України  головам  обласних державних адміністрацій.

В іншому випадку, епідемічна ситуація з кору буде надалі критичною.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Ноу-хау для каналізації: як у Луцьку борються зі смородом
Наступна новина «Треба позбавити права займати будь-які посади», – депутат про керівника Держгеокадастру Волині
Останні новини
Схожі новини