На Волині перед виборами агітують лише 17 кандидатів із 44

На Волині перед виборами агітують лише 17 кандидатів із 44

На території Волинської області агітують лише за 17 з 44 кандидатів у президенти. Під цих агіткампаній виявили порушення розміщення агітації, поширення «чорного PR», пошкодження агітації, неправильне розміщення соцопитувань тощо.  

Про це розповіла координаторка Громадянської мережі ОПОРА в області Катерина Шарпата під час прес-конференції 25 лютого.

За її словами, з 28 січня до 25 лютого на Волині виявили зовнішню рекламу на підтримку 14 кандидатів, агітаційні намети використовували 8 кандидатів, а на Волинь приїжджали двоє кандидатів: Віталій Купрій та Валентин Наливайченко.

Читати також: На Волині 7 разів повідомляли в поліцію про підкуп виборців, але жоден випадок не підтвердили. ФОТО

Також виявили чимало порушень. Зокрема це 13 випадків поширення друкованої продукції без необхідних вихідних даних: 7 — агітації Руслана Кошулинського, 3 — Юлії Тимошенко, 2 — Андрія Садового, 1 — Петра Порошенка

ОПОРА за цей час зафіксувала 12 випадків пошкодження агітації кандидатів, зокрема пошкоджені намет «Команди Порошенка», пошкодження білбордів за Петра Порошенка у Колках та Любешові. У Луцьку зафіксували 2 випадки пошкодження білбордів «Опозиційної платформи — За життя», а також по 2 пошкоджені сітілайти за Володимира Зеленського і Юлію Тимошенко і 1 білборд за Євгенія Мураєва.

У 4 районних газетах спостерігачі знайшли порушення правил розміщення результатів соцопитувань. Зокрема там не вказували замовника опитування та конкретного формулювання питань у анкетах.  

А ще ОПОРА знайшла «чорний PR» у волинських медіа, зокрема поширення газети «Чесна країна» із негативом про Петра Порошенка, Юлію Тимошенко, Володимира Зеленського, Анатолія Гриценка та Олега Ляшка. В газеті «Твій вибір» знайшли «чорний PR» про Володимира Зеленського, а в газеті «Волинь» - про Анатолія Гриценка і Юлію Тимошенко.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Відродження спадщини Олики та підтримка атовців: розробили 7 програм розвитку Волині
Наступна новина У Луцьку запустять роздільний збір сміття. Вартість одного майданчика – до 70 тисяч гривень
Останні новини
Схожі новини