На Волині подешевшали овочі: які ціни на луцьких ринках

На Волині подешевшали овочі: які ціни на луцьких ринках

На споживчих ринках Волині спостерігається зниження вартості орієнтовно на 20-25 % на окремі овочі, на які перед Великоднем ціна раніше підвищувалась.

Про це Суспільному розповів заступник начальника управління департаменту економіки ОВА Андрій Ткачук.

За його словами, ціна моркви та буряків, які входять до борщового набору, є стабільною. Не змінилася й вартість картоплі, кілограм якої вартує від шести до восьми гривень.

У травні, додає Андрій Ткачук, волинянам не варто очікувати суттєвого зниження цін на продукти.

Перед Великоднем, зазначив заступник начальника управління департаменту економіки, подешевшали на 10 % курячі яйця. Зараз, каже посадовець, ціна може повернутися до попередньої.

"На яєчну продукцію так само я думаю, залишаться ціни на достатньо високому рівні. Тому що частина птахофабрик, знищена. Частину продукції і в першу чергу корми приходиться отримувати з-за кордону, і відповідно валютні витрати і валютні ризики", – додав Андрій Ткачук.

Придбати овочі по собівартості можна у фермерів на сільськогосподарських ярмарках, – радить начальник управління агропромислового розвитку ОВА Юрій Юрченко. Каже: на ярмарках ціни на овочі на 25-30 % нижчі, ніж у магазинах.

"Область загалом виробляє понад 260 тисяч тонн овочів і картоплі за рік. Річна раціональна норма споживання – це орієнтовно 160 тисяч. Тобто, наша область повністю себе забезпечує в овочевій групі", – каже посадовець.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку велосипедист врізався в припарковане авто. ФОТО
Наступна новина «Не маю права здатися»: волинська прикордонниця чекає з полону коханого і собак
Останні новини
Схожі новини