На Волині подорожчав проїзд у маршрутках. ВІДЕО

На Волині подорожчав проїзд у маршрутках. ВІДЕО
Скріншот із відео

Деякі міжміські та міжобласні перевізники на Волині підняли вартість проїзду.  Кабмін скасував регулювання тарифів приміських та міжміських перевезень, тож уже два роки перевізники самостійно встановлюють вартість проїзду.

Про це йдеться у сюжеті 12 каналу.

Пасажири бідкаються, бо ціни постійно зростають.

«Млинівський напрямок, «Луцьк – Млинів», на 5 гривень подорожчав. Все дорожчає, і тут дорожчає, і назад нічого не дешевшає. Хоч і бензин чи солярка впаде. А люди з чого мають взяти гроші?» – нарікає пасажирка Світлана Раті.

На автостанції кажуть, що тарифи зросли майже на всі напрямки, однак це залежить не від них.

«Тарифи подорожчали не в нас на автостанції, а в перевізників. І тарифи офіційно встановлює сам перевізник, тому що це йому законно дозволила держава. Свої тарифи вони повністю економічно обгрунтовують: який автобус, на чому той автобус їздить, на якому пальному», – зауважила заступник начальника луцької автостанції №1 Людмила Модла.

Більшість перевізників, з якими журналісти намагалися сконтактувати, не виходять на зв’язок. Втім один із них пояснив, чому ціни підвищують і на що використають ці кошти.

Директор АТП «Луцьк» Олег Колеснік пов’язує це із подорожчанням пально-мастильних матеріалів та з критичною необхідністю піднімати зарплати водіям. Він каже, що найкращі кадри вже виїхали за кордон через низький рівень доходів.

Також вдалося з’ясувати, на які напрямки подорожчав проїзд у цього перевізника.

«У нас подорожчав проїзд на любомльський напрямок, на Промінь, Садів. Не подорожчав на Рованці, але це пов’язано виключно з тим, що все-таки відмовимось від цього маршруту», – повідомив Олег Колеснік.

За словами перевізника, проїзд подорожчав на 10–20% – ймовірно, через це зменшиться пасажиропотік. А від кількості пасажирів знову ж таки залежить зарплата водіїв.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку поліцейським роздавали квартири. ФОТО
Наступна новина Шестирічна лучанка завоювала два «золота» на змаганнях у Білорусі. ФОТО
Останні новини
Схожі новини