На Волині призовники ховаються від армії на заробітках, - комісар

На Волині призовники ховаються від армії на заробітках, - комісар

На Волині майже половина призовників  переховуються вдома або виїжджають на заробітки за кордон чи інші області України.

Про це розповів на оперативній нараді в Шацькій РДА військовий комісар Шацького РВК Олег Кивлюк, звітуючи про стан виконання заходів, що пов’язані з призовом на військову службу за контрактом та призовом на військову строкову службу до Збройних сил України на території району в жовтні-грудні 2018 року.

Загалом, за словами військового комісара, на осінній призов планувалося вивчення 282 призовників (відповідно до списків, поданих органами місцевого самоврядування). З них на даний час альтернативну службу проходить один чоловік, відстрочку за сімейними обставинами мають шість чоловік, за навчанням – 37 чоловік, для продовження професійної діяльності – три чоловіка, та 43 чоловіка, які не досягли 20-річного віку.

На даний час оповіщено лише 33 призовники. Причини такого низького рівня оповіщення, як відзначив Олег Кивлюк, є те, що велика кількість призовників перебувають на заробітках за кордоном або в інших містах України (72 особи, або 27%).

Також значна кількість призовників переховуються за місцем проживання (89 осіб, що становить 33%). Для проходження медичного огляду прибули 69 осіб, з них завершили проходження 59. Визнані придатними 45 осіб, непридатними – 13.

«Але є ще юнаки, котрі хочуть йти служити, та їм забороняють батьки. Хоча строкова служба у майбутньому буде корисною хлопцям, адже пріоритет при відборі на різноманітні посади надають чоловікам, які мають військову службу за плечима. Окрім того, добровольцям призовної служби можемо запропонувати службу в елітних військах, зокрема, Національній гвардії чи прикордонних військах. Тому просив би представників органів місцевого самоврядування оповістити юнаків про це. А юнаки, які мають відстрочки від строкової служби, мають принести відповідні документи чи довідки», - зазначив військовий комісар.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Де на Волині працюватимуть пункти обігріву
Наступна новина Хмарно та сніг: погода у Луцьку та області на 12 грудня
Останні новини
Схожі новини