На Волині проти коронавірусу щепилися майже 40% освітян

На Волині проти коронавірусу щепилися майже 40% освітян

Волинь наближається до 40 % провакцинованих працівників освіти. Усього в області 37 тисяч людей працює у цій сфері. Наразі найнижчий показник вакцинації серед освітян Турійської громади. Із 370 працівників шкіл щеплені лише 14 %.

Про це розповіла Суспільному заступниця начальника обласного управління освіти Волині Тетяна Соломіна.

Школи з найнижчими показниками вакцинації

У Буянівській гімназії-філїї Торчинського ліцею провакциновані двоє працівників серед 15-ти, – розповіла завідувачка Лариса Горинчук. Каже: школу відвідує 116 учнів і про те, що є ризик переходу на дистанційну форму навчання, якщо не буде щеплено 80 % колективу, каже знає.

"П’ятеро педагогів – на черзі. Трьом педагогам за станом здоров’я не дозволено", – каже завідувачка. Додає: улітку працівники були у відпустках, це вплинуло на низький рівень вакцинації у колективі. також у закладі є працівники, які категорично проти вакцинації.

У іншому навчальному закладі громади, Торчинському ліцеї, щепилися 54 % із 80 працівників. Цього мало, щоб навчатися очно, якщо в Україні запровадять "жовту" зону, каже директор Андрій Сікірінський.

"Наші працівники хочуть вакцинуватися вакциною Pfizer, але зараз сімейна медицина нам пропонує лише AstraZeneca. Попередній запис проведений, але вакцини потрібної немає", – каже директор.

Чи дійсно в громаді бракує вакцини виробництва Pfizer/BioNTech суспільне запитало у місцевій амбулаторії. Зі слів лікарки Людмила Місевич, наразі цей препарат у холодильниках є, але він призначений для людей, які мають отримати другу дозу вакцини.

Лідери вакцинації на Волині

Станом на 8 вересня найбільше щеплених освітян в Локачинській громаді. Тут щеплено майже 62% серед 567 працівників освіти, – повідомила заступниця начальника управління освіти області Тетяна Соломіна.

В колективі Локачинського ліцею щеплено 54 % працівників, мобільна бригада у заклад не виїжджала, кожен вакцинувався індивідуально, каже директорка Оксана Сахарчук.

"Сьогодні ми маємо ситуацію, коли керівник школи не може тиснути на працівника, я можу лише аргументувати, переконувати.Але разом із тим, я несу відповідальність за якість освіти і безумовно під час дистанційного навчання вона буде нижчою", – каже директорка.

Суспільне побувало в кількох школах області з різним рівнем вакцинації. Крім педагогів та медиків кореспонденти поспілкувалися також і з батьками учнів та медиками.

Читайте також: 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина За минулу добу ще у 93 волинян виявили коронавірус
Наступна новина Волинським дітям-сиротам допоможуть придбати житло. На це виділили 15,5 мільйона гривень
Останні новини
Схожі новини