Волинським дітям-сиротам допоможуть придбати житло. На це виділили 15,5 мільйона гривень

Волинським дітям-сиротам допоможуть придбати житло. На це виділили 15,5 мільйона гривень
Фото ілюстративне

15,5 мільйона гривень виділили для забезпечення житлом 36 сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування на Волині.

Розподіл державної субвенції на придбання житла дітям-сиротам погодили нещодавно члени постійної комісії з питань бюджету, фінансів та цінової політики Волинської обласної ради, – повідомляє голова обласної ради Григорій Недопад.

Кошти спрямовуються у громади, які перераховують їх сиротам для придбання ними житла. Одночасно місцева влада зобов’язана проконтролювати якість житла, яке купуватиметься на державні гроші.

Відповідно до рекомендацій цільові асигнування надійдуть в 11 територіальних громад: Литовезьку, Поромівську, Боратинську, Любешівську, Оваднівську, Ківерцівську, Луцьку, Берестечківську, Камінь-Каширську, Ковельську та Маневицьку.

Читайте також: Дітей-сиріт із приєднаних сіл Луцької громади включили до списку на позачергове отримання житла

Кошти розподілені за черговістю взяття на квартирний облік. Держава компенсує вартість придбаного житла з розрахунку 31 м.кв. – для сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування та 41 м. кв – для осіб цієї категорії з інвалідністю. Субвенція передбачається для осіб від 16 до 35 років і старших.

Загалом в області на квартирному обліку перебуває 428 дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, у тому числі 18 осіб з інвалідністю.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині проти коронавірусу щепилися майже 40% освітян
Наступна новина У Луцьку зносять постамент Бандері. Його перенесуть на вулицю Лесі Українки
Останні новини
Схожі новини