На Волині ремонтують гуртожиток, щоб заселити туди переселенців

На Волині ремонтують гуртожиток, щоб заселити туди переселенців
Суспільне Луцьк

У місті Рожище в студентському гуртожитку ветеринарного коледжу розпочали ремонт. В будівлю планують заселити переселенців.

Про це Суспільному розповів директор Рожищенського фахового коледжу Олександр Давидюк.

Будівлю не використовують вже п'ять років.

Студентський гуртожиток розрахований на 86 місць.

«Провели ремонт опалювальної системи, підштукатурені кімнати, зробили покраску, щоб люди могли заселитися і жити. Була закуплена частина сантехніки і інше обладнання було закуплене за рахунок спонсорів», – розповідає Олександр Давидюк.

Таміла Янчинська – з Херсонської області. Косметичний ремонт у кімнаті, в якій житиме разом з дітьми, жінка робить сама.

«Нам дозволили вибрати, я кажу: я краще сама. Я вчилася і вдома займалася цим. Якщо зранку до вечора, то я можу за три дні її зробити. Я такі ще умови бачила, що це взагалі краса», – говорить жінка.

Зі слів жінки, син та чоловік нині захищають Україну. Під час одного з обстрілів травмувався онук Таміли. Переселенка каже: попри умови та житло, в якому робить ремонт, мріє повернутися у рідний Геніченськ.

Як розповіла Суспільному керівниця ЦНАПу Людмила Пархомчук, зараз в Рожищенській громаді – понад тисяча переселенців, найбільше люди потребують житла.

Читайте також: Коли в тебе немає зубної щітки. Як швейцарці допомагають переселенцям на Волині

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Напав та пограбував: у Луцьку затримали 19-річного злочинця
Наступна новина У Луцьку проводять театралізовані екскурсії та квести: куди звернутися, щоб відвідати
Останні новини
Схожі новини